מצרכים
המחשה:~אין~
--------------------------------------------------------------------------------
מספר מנות: 4-6
החביתה המסורתית מקבלת שידרוג משמעותי והופכת לאומלט עשיר ועסיסי בזכות התיבול המעניין
6ביצים
מלח
פלפל שחור
2 כפות שמן זית
1 בצל סגול קטן, פרוס לרצועות דקות
1/3 כוס כרישה פרוסה דק
גרגירי קימל
6 עגבניות שרי קטנות, חצויות
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
120 גרם פיראוס בולגרית מעודנת 9% של תנובה
אופן ההכנה
--------------------------------------------------------------------------------
1. שוברים את הביצים לקערה, מתבלים ב-2 קורט מלח דק, מעט פלפל שחור וטורפים לבלילה אחידה.
2. מחממים במחבת 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל והכרישה ל-2 דקות עם קורט גרגירי קימל.
3. מוסיפים מעל את הביצים ומפזרים אותן על פני כל המחבת.
4. צולים מעל חום בינוני כחצי דקה.
5. מפזרים מעל האומלט את חצאי השרי, הפטרוזיליה והבולגרית בנדיבות.
6. צולים לאט על חום בינוני, ומדי פעם מרימים את השוליים ומטים את המחבת כך שהחלק הלא צלוי של הביצה ייזל לשולי האומלט. לא הופכים את האומלט.
7. מוציאים את האומלט לצלחת ומגישים מייד.
קרדיט ל:השף הלבן-שף קובי פרסול