טונה צרובה בסויה, ג'ינג'ר ולימון

המחשה:~אין~

מצרכים:

--------------------------------------------------------------------------------

מצרכים:
4 מנות סטייק טונה (כ150-180 גרם האחת)
מיץ מ-1/2 לימון טרי
1/3 כוס סויה
1/3 כוס מירין
1 כפית שמן סומסום
2 שיני שום קצוצות
צ'ילי מיובש
1 כף סוכר חום
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
2 כפות שמן קנולה
להגשה:
1/2 כוס בצל ירוק, חתוך לטבעות דקות
שומשום קלוי
1 כפית של גרידת קליפת לימון


אופן ההכנה

--------------------------------------------------------------------------------


1. מכינים תערובת תיבול: מערבבים את הסויה, הלימון, שמן השומשום, הג'ינג'ר, המירין, השום, נגיעה של צ'ילי מיובש טחון והסוכר החום.
2. מחממים מחבת כבדה עם 2 כפות שמן קנולה וצולים קלות את 4 המנות של הטונה כחצי דקה משני הצדדים ומצננים בצד.
3. אל אותה מחבת מוסיפים את תערובת התיבול ומרתיחים, מבשלים 3 דקות ברתיחה קלה.
4. מוסיפים את הטונה תוך הפיכה מידי פעם, צולים כ-5 דקות, עד שהטונה מבושלת.
5. מגישים את הטונה עם טבעות הבצל ירוק מעל, מעט שומשום קלוי וגרידת הלימון.

קרדיט ל:השף הלבן-שף קובי פרסול