חומרים:
200 גרם שוקולד לבן
50 גרם חמאה או מרגרינה (1/4 חבילה גדולה)
פחית חלב ממותק מרוכז (420 גרם)
200 גרם שוקולד מריר
לפני שמתחלים:
מרפדים תבנית ריבועית בגודל 20 על 20 ס"מ בנייר אפייה.
1. שמים את השוקולד הלבן
בקערה ומוסיפים מחצית
מכמות החמאה וחצי פחית
חלב מרוכז.
2. שמים את השוקולד המריר
בקערה נפרדת ומוסיפים את
המחצית הנותרת של החמאה
והחלב המרוכז.
3. מחממים במיקרוגל כל קערה
בנפרד, למשך דקה בערך, עד
להמסה. מערבבים היטב.
4. מערבבים את רוב תערובת
השוקולד הלבן לתבנית
ומורחים אותה כך שתכסה את
כל תחתית התבנית (חשוב-
שומרים 5-4 כפות לקישוט).
5. מוזגים מעל את תערובת
השוקולד המריר ומורחים
בעדינות לכיסוי השוקולד הלבן.
6. בעזרת כף מניחים את שאר
התערובת הלבנה באופן מפוזר
מעל.
מערבבים בעזרת קיסם עד
שמתקבלת דוגמה מנומרת.
מעבירים למקפיא ל-4 שעות,
עד שהממתק מתקשה. מוציאים
מהתבנית (נעזרים בנייר
האפייה), מניחים על קרש חיתוך
ופורסים לריבועים. שומרים במקפיא ומגישים קפוא.
תוצאה:
קרדיט ל"אפיה זה משחק ילדים עם קרין גורן
אני אישית ממש אהבתי את המתכון מקווה שתאהבו