מוס טונה מעוצב

המחשה:
מצרכים


--------------------------------------------------------------------------------




2 קופסאות טונה במים או בשמן מסוננות
1 כף מיונז
מלח
פלפל לבן
1 כף חמאת תנובה, רכה
2 כפות קוביות קטנות פלפל אדום
1 כף קוביות לימון, ללא קליפה וללא מעטפת הפלחים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף שטוחה אריסה
1 כפית בצל קצוץ דק
לקישוט:
פרוסות לימון דקיקות


אופן ההכנה

--------------------------------------------------------------------------------


1. טוחנים את הטונה עם המיונז במעבד מזון, עד לקבלת לעיסה חלקה כמעט.
2. מוסיפים את החמאה וטוחנים לעוד 5 שניות.
3. מעבירים את הטונה לקערה ומוסיפים את הפטרוזיליה, קוביות הלימון, קוביות הפלפל האדום, קורט קטן של מלח ופלפל לבן, הבצל והאריסה.
4. מערבבים היטב לעיסה אחידה.
5. מרפדים בניילון נצמד כלי בעל צורה יפה שיעצב את מנת המוס, (למשל כוס של יין מעוגלת , צורת קונוס או תבנית קטנה) .
6. מעבירים את העיסה מעל הניילון הנצמד, דוחסים מעט כדי להיפטר מחורי אויר שנוצרים ומיישרים מלמעלה.
7. מעבירים למקרר למשך 8 שעות על מנת שהמוס יתאחד ויתייצב.
8. מגישים קר כמנה ראשונה או כנשנוש טעים בין הארוחות, עם קישוט של פרוסות לימון.

:קרדיט ל:השף הלבן-השף קובי פרסול