גלידה מסטיק טורקית ( דונדורמה )
המחשה:~אין~
מצרכים
--------------------------------------------------------------------------------
מספר מנות: כמה שרוצים !
2 כוסות חלב - (רצוי עם הרבה שומן)
2 כוסות שמנת מתוקה -
(% 36 אחוזי שומן או % 40 אחוזי שומן)
3/4 כוסות סוכר
2 כפיות אבקת סחלב
1/4 כפית מסטיקא טחונה
1 כפית מי ורדים (לא חובה)
אופן ההכנה
--------------------------------------------------------------------------------
1 . כותשים את המסטיקא עם 2 כפיות סוכר אחרי 15 דקות שהיו בהקפאה, כדי למנוע היצטברות של גושים בתחתית.
2 . אחר כך בקערה מערבבים חצי כוס חלב קר עם המסטיקא ועם הסוכר עד שהכל מתערבב .
3 . ממיסים את הסחלב לתוך הקערה עם חצי כוס חלב קר.
4 . מחממים את שאר כוס החלב בתוך בתוך סיר על אש נמוכה.
5 . אחרי זה מערבבים מהר עם החלב החם לתוך העיסה של המסטיקא.
6 . אחר כך מוסיפים את הסחלב המומס לתוך שאר הסוכר ועם השמנת המתוקה.
7 . מעבירים את התערובת לתוך הסיר ומרתיחים על אש בינונית למשך 20 דקות וממשיכים לערבב מדי פעם כדי למנוע דביקות.
8 . אחרי 20 דקות מסירים מהאש ומקררים את הכל לטמפרטורת החדר.
9 . כשזה מתקרר מעבירים את הכל לתוך מכונת גלידה ומעבדים עד שזה נעשה מוכן וקשה.
10 . אחרי שזה מוכן מעבירים למקפיא .
*רצוי לפני ההגשה להפשיר את זה למשך 10 דקות
כדי שזה יתרכך קצת
קרדיט ל:השף הלבן