גלידה מסטיק טורקית ( דונדורמה )

המחשה:~אין~

מצרכים


--------------------------------------------------------------------------------


מספר מנות: כמה שרוצים !


2 כוסות חלב - (רצוי עם הרבה שומן)

2 כוסות שמנת מתוקה -
(% 36 אחוזי שומן או % 40 אחוזי שומן)

3/4 כוסות סוכר

2 כפיות אבקת סחלב

1/4 כפית מסטיקא טחונה

1 כפית מי ורדים (לא חובה)
אופן ההכנה

--------------------------------------------------------------------------------

1 . כותשים את המסטיקא עם 2 כפיות סוכר אחרי 15 דקות שהיו בהקפאה, כדי למנוע היצטברות של גושים בתחתית.

2 . אחר כך בקערה מערבבים חצי כוס חלב קר עם המסטיקא ועם הסוכר עד שהכל מתערבב .

3 . ממיסים את הסחלב לתוך הקערה עם חצי כוס חלב קר.

4 . מחממים את שאר כוס החלב בתוך בתוך סיר על אש נמוכה.

5 . אחרי זה מערבבים מהר עם החלב החם לתוך העיסה של המסטיקא.

6 . אחר כך מוסיפים את הסחלב המומס לתוך שאר הסוכר ועם השמנת המתוקה.

7 . מעבירים את התערובת לתוך הסיר ומרתיחים על אש בינונית למשך 20 דקות וממשיכים לערבב מדי פעם כדי למנוע דביקות.

8 . אחרי 20 דקות מסירים מהאש ומקררים את הכל לטמפרטורת החדר.

9 . כשזה מתקרר מעבירים את הכל לתוך מכונת גלידה ומעבדים עד שזה נעשה מוכן וקשה.

10 . אחרי שזה מוכן מעבירים למקפיא .

*רצוי לפני ההגשה להפשיר את זה למשך 10 דקות
כדי שזה יתרכך קצת

קרדיט ל:השף הלבן