כריך רולדה עוף עם פטריות צלויות
המחשה:
מצרכים
--------------------------------------------------------------------------------
מספר מנות: 4
להכנת הרולדה:
1 בצל בינוני קצוץ
1 סלסלת פטריות פורטובלו
1/2 סלסלת פטריות שמפיניון
שמן זית
פלפל שחור גרוס
1 שן שום כתושה
1 ענף טימין גדול
מלח גס
4 עגבניות מיובשות
2 כפות יין אדום
1 חזה עוף מחולק ל-4 שניצלים לא עבים שלמים (ניתן לבקש מהקצב)
4 כפיות חרדל גרגירים
1/2 כוס קמח לבן
שמן קנולה לצלייה
לכריך:
4 לחמניות
פסטו
חסה רעננה
2 עגבניות פרוסות
1 כוס ענפי פטרוזיליה חתוכים גס
1 בצל לבן פרוס
1 פלפל ירוק בינוני קצוץ
1 גזר פרוס דק
1/2 כפית חומץ בלסמי
1 כף שמן זית
אופן ההכנה
--------------------------------------------------------------------------------
1. מחממים במחבת טפלון כף שמן זית וצולים את הבצל להשחמה קלה מעל חום בינוני.
2. מוסיפים את הפטריות עם קורט קטן של פלפל שחור גרוס, שן השום, ענף הטימין, 2 קורט מלח גס, העגבניות המיובשות וצולים כ-5 דקות עד לריכוך קל. מוסיפים 2 כפות יין אדום וצולים לעוד דקה. מצננים.
3. את חזה העוף מניחים מעל קרש החיתוך. מורחים כפית חרדל ו1/4 מכמות הפטריות הצלויות על כל חתיכה של חזה העוף.
4. משטחים עם היד ומהדקים קלות את הפטריות כדי שיצמדו לחרדל.
5. מגלגלים בדחיסה קלה לכיוון הצד הצר.
6. אוחזים ותוקעים 2 קיסמים כך שיחזיקו את הגלילה, גוזרים את הקצוות של הקיסמים.
7. מעבירים את הקמח אל צלחת שטוחה ומגלגלים לציפוי הגלילה.
8. מנערים בעדינות את שאריות הקמח.
9. מחממים במחבת חצי ס"מ שמן קנולה וצולים מעל חום בינוני את הגלילות תוך סיבוב קל כל 10 שניות, כך שיצלה מכול הצדדים להשחמה.
10. מוציאים לנייר סופג ומצננים היטב במקרר לפני החיתוך.
הרכבת הכריך:
11. חוצים את הלחמנייה כמעט להפרדה ומורחים פסטו מעל פני הלחמנייה.
12. מעל מוסיפים את החסה הרעננה, עגבנייה, ענפי הפטרוזיליה, הבצל, הפלפלים והגזר.
13. מטפטפים מעל הירקות חצי כפית חומץ בלסמי וכף שמן זית-מטבלים בקורט מלח גס.
14. מוציאים את הקיסמים מהרולדה וחותכים עם סכין חדה לפרוסות בינוניות.
15. מניחים את הרולדות מעל הירקות.
16. סוגרים את הכריך ואורזים.
בתאבון!
קרדיט ל:השף הלבן
נשמע טעים נכון?