פירות יער בקרם שוקולד לבן
המחשה:~אין~
מרכיבים:
250 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
2 מכלים שמנת מתוקה
500 גרם פירות יער טריים
עלי נענע טריים
ממיסים את השוקולד הלבן עם מכל אחד של שמנת מתוקה
מצננים במקרר למשך הלילה.
למחרת מקציפים את השמנת שנותרה לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת השוקולד.
מחלקים לגביעי זכוכית מחצית מקרם השוקולד , מסדרים מעל את תערובת פירות היער, ומכסים בקרם שוקולד שנותר.
מקררים היטב במשך מספר שעות. מעטרים בעלי נענע ומגישים.
ציפוי שוקולד לבן מומס לסופגניות
100 גרם שוקולד
להמיס 100 גרם שוקולד על אדים ולטבול את צידה של הסופגניה.
עוגת שתי גבינות ושוקולד לבן
לבצק:
1.5 כוסות קמח
120 גרם חמאה רכה
3 כפות סוכר
1 חלמון
1-2 כפות חלב קר
למלית:
7 ביצים
1 כוס סוכר
400 גרם גבינת שמנת
400 גרם גבינה לבנה 9%
1/2 מיכל שמנת מתוקה
350 גרם שוקולד לבן
לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה
3 כפות סוכר
4 יחידות שוקולד מקופלת מפוררות
1. להכנת הבצק מחממים תנור לחום בינוני (180). מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד וחלק. שוטחים את הבצק על תחתית התבנית, ודוקרים במזלג בכמה מקומות.
2. אופים אלת הבצק כ-15 דקות עד שהוא מזהיב, ומוציאים מהתנור. מנמיחים את התנור לחום נמוך (160 צ.).
3. להכנת המלית: מערבבים בקערה את הביצים, הסוכר ושני סוגי הגבינה.
4. ממיסים בסיר כפול על אדים את השמנת והשוקולד ומוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים.
5. יוצקים את המלית על הבצק ואופים כשעה. מנמיכים את החום ל-130 צ. ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהעוגה מזהיבה ומתייצבת.
6. להכנת הציפוי: מערבבים שמנת+סוכר. מוציאים את העוגה מהתנור, ומעבירים סכין בין העוגה לבין דופן התבנית. מורחים את העוגה בציפוי השמנת. מכבים את התנור ומחזירים את העוגה לתוכו לחצי שעה נוספת. שומרים במקרר.
7. מגישים למחרת בעיטור פרורי שוקולד לבן.