קדירת פול ירוק
המחשה: אין~
מצרכים
2 גרונות הודו חתוכים למקטעים של 8-10 ס"מ כל אחד
קצת קוביות בשר לגולש (כמות לפי רצונכם, אבל זה גם לא הכרחי, יש מספיק 'בשר' בגרונות ההודו)
1 חבילה כוסברה טריה
2 כוסות אורז לבן פרסי
1 חבילה של פול קפוא (400 גרם )
מלח, פלפל שחור, קצת חוואייג' או כורכום, מעט שמן קנולה.
אופן ההכנה
מודדים 2 כוסות אורז לתוך סיר, שוטפים היטב, מכסים במים + מלח ומבשלים בערך 7-8 דקות אחרי הרתיחה
שופכים את האורז למסננת ושוטפים בהרבה מי ברז, מניחים בצד לניקוז הנוזלים המיותרים
שוטפים את גרונות ההודו ומייבשים במגבת נייר או מגבת בד
ממליחים ומפלפלים את גרונות ההודו, מסדרים אותם בתחתית של סיר חרס
אם משתמשים גם בבשר, ממליחים ומפלפלים גם אותו ומניחים גם כן בתחתית
לתוך המסננת שבה מונח האורז החצי מבושל מוסיפים את הפול הקפוא (ישר מהמקפיא, לא צריך להפשיר)
שוטפים וקוצצים את כל חבילת הכוסברה, מוסיפים לפול ולאורז
מוסיפים 'סיבוב' שמן, מלח, פלפל שחור, חוואייג' או כורכום או כל תבלין אחר שאהוב עליכם
מערבבים היטב שתהיה תערובת אחידה ושופכים על הגרונות שבסיר החרס, מכסים במכסה
מכניסים לתנור, מחממים ל - 200 מעלות
כעבור כשעה עד שעה וחצי מנמיכים את החום ל - 150 עד לשעת האוכל.
כמה הערות:
אין בתבשיל מים, זו לא טעות. האורז כבר חצי מבושל, שארית הבישול היא מהאדים הנוצרים בסיר.
גרונות ההודו והפול 'נאפים' ולא מתבשלים, הם מקבלים מרקם נימוח בפה.
מינימום זמן לתבשיל - 4 שעות, אפשר כמובן גם יותר. אפשר להשאיר לילה בתנור כמו חמין, אבל אז כדאי להנמיך את החום ל - 100 מעלות או כל חום-חמין אחר שאתם רגילים אליו.
להגשה - הופכים את הקדירה לתוך מגש גדול, האורז למטה והגרונות והבשר למעלה - זה מראה חגיגי ויפה ממצרכים פשוטים וזולים.
בתאבון :d.
קרדיט ל:מתכונים.נט.