המחשה:~אין~
מצרכים:
פרורי לחם
חמאת תנובה
2 כפות שמן זית
לבלילת הפשטידה:
5 תפוחי אדמה בינוניים לא קלופים
3 ביצים
3 עגבניות מיובשות קצוצות
2 כפות קמח תופח
1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
3 קורט מלח
קורט פלפל לבן טחון
קורט קטן של אגוז מוסקט
1 שן שום פרוסה לפרוסות דקות
3/4 כוס גבינת "גלעד קצ'קבל" של תנובה, מגוררת בפומפייה גסה
2 פלפלים אדומים גדולים
1 בצל אדום
חופן בינוני של פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם כמות מים גדולה, עד לריכוך.
2. מצננים מתחת מים זורמים וקולפים את הקליפה.
3. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות בגודל של 2 על 2 ס"מ.
4. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
5. חותכים את הפלפלים לקוביות גדולות בגודל של 2 על 2 ס"מ.
6. את הבצל הסגול פורסים לעיגולים.
7. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה וצולים את הבצל ל3-4 דקות בערבוב מעל חום בינוני.
8. מוסיפים את הפלפלים, פרוסות השום ועלי הפטרוזיליה וצולים לריכוך קל של 5 דקות. מסירים מן החום ומצננים.
9. מערבבים בקערה את כל חומרי הבלילה לעיסה אחידה.
10. מורחים תבנית בינונית בחמאה, כולל הדפנות, ומעל מפזרים פירורי לחם.
11. יוצקים את בלילת הפשטידה ומשטחים לשכבה אחידה.
12. אופים במרכז התנור ל25-30 דקות.
13. מגישים חם.