מאפינס עם שוקולד לבן
המחשה:~אין~
מצרכים:
2 ביצים
375 מל חלב
160 גרם חמאה ללא מלח מומסת
125 גרם סוכר דק
2 כפיות קליפת לימון מגוררת דק
375 גרם קמח תופח
200 גרם שוקולד לבן חתוך לחתיכות קטנות
45 גרם שקדים טחונים גס
הכנת המאפינס:
1. מחממים את תנור לחום גבוה של 210 מעלות. משמנים בחמאה מומסת או בשמן תבנית שבה 6 שקעים, בעלי קיבולת של 250 מל כל אחד. מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה, מוסיפים את הסוכר והשוקלד, מערבבים ויוצרים גומה במרכז.
2. טורפים בקנקן קטן את הביצים, החלב וקליפת הלימון המגוררת ומוזגים לתוך גומה. מוסיפים את החמאה ובוחשים בכף מתכת לערבוב כל החומרים. יש להמנע מבחישת יתר- בתערובת צריכים להישאר גושים.
3. מעבירים את העיסה לתבנית - ממלאים כל שקע עד לכ- 3/4 מגובהו. זורים את השקדים הקצוצים מעל העיסה שבתבנית ומהדקים בעדינות. אופים כ- 25 דקות, או עד ששיפוד המוחדר למרכז אחד המאפינס יוצא נקי. משאירים את את המאפינס בתבנית למשך 5 דקות, ולאחר מכן מוציאים אותם ומניחים על רשת קירור
בתאבון!!!