כדורי בשר באפונה, פול וארטישוק
המחשה אין~
מצרכים
לתערובת הקציצות:
250-300 גרם בשר בקר טחון
ביצה אחת
2 כפות פירורי לחם
כף שמן
חופן פטרוזיליה קצוצה
כף שלמה שום כתוש
מלח, פלפל, פפריקה אדומה, כורכום
לתבשיל:
חבילה שלמה של כוסברה קצוצה
מעט שמן זית
כף גדושה שום כתוש
כפית פפריקה אדומה
כפית כורכום
מלח לפי הטעם
כוס אפונה קפואה
כוס פול ירוק קפוא
5 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים
חצי לימון טרי
כף אבקת מרק
אופן ההכנה
מכינים את תערובת הקציצות:
מערבבים את כל החומרים, ונותנים לנוח קצת ביחד, לספיגת הטעמים.
בינתיים מערבבים בסיר - על השיש ועדיין לא על האש:
שמן, שום כתוש, פפריקה, כורכום
מערבבים לעיסה אחידה, ואז שמים על האש
כשמתחיל לצאת הריח של השום המיטגן קלות (לא להשחים ממש) מוסיפים פנימה חבילת כוסברה קצוצה ומערבבים/מטגנים כמה דקות
מוסיפים לסיר כוס אפונה, כוס פול (ישר מההקפאה) ואת רבעי התחתיות של הארטישוק - אפשר קפואים ואפשר מקופסת שימורים.
מערבבים היטב ומבשלים כמה דקות על אש גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים.
קוצצים 3 פרוסות של לימון טרי לקוביות, מרחיקים את החרצנים, מוסיפים לסיר
מוסיפים כף אבקת מרק, מלח לפי הטעם, ומים עד לכיסוי
מביאים לרתיחה
בזמן שרותח - מכדררים כדורים קטנים מעיסת הקציצות - בערך בגודל של כדורי פלאפל, וזורקים פנימה מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עד שרוב המים מתאדים.
בתאבון!