מצרכים:

--------------------------------------------------------------------------------

מתכון לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

לבצק
2 כוסות קמח מלא
1 כוס קמח רגיל
200 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
4 כפות מים


למילוי
2 בטטות בינוניות קלופות
2 ביצים
כ- 140 גרם גבינה מסוג צ'דר של תנובה
2 גביעי גבינת קוטג' תנובה 5%
1/2 כוס זיתים שחורים קצוצים
עלים מ- 1 גבעול רוזמרין קצוצים
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 כף פרורי לחם
1 כף גדושה קמח תופח
מלח
פלפל שחור גרוס



אופן ההכנה

--------------------------------------------------------------------------------

1.בקערה מניחים את החמאה ומוסיפים את הקמח, הביצה, אבקת האפייה, המלח והמים. מערבבים ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

2.מגררים בפומפייה דקה את הבטטה, סוחטים מנוזלים ומניחים בקערה. מגררים את גבינת הצ'דר בפומפייה גסה ומוסיפים לבטטה. מוסיפים את יתר מרכיבי המלית, מערבבים ומתבלים במלח פלפל לפי הטעם.

3. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ בגודל שיספיק לכסות גם את דפנות התבנית, מניחים בתבנית ומהדקים.
4.יוצקים את המלית לתבנית.

5.אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כשעה עד שהפיא מוכן. מוציאים, מצננים מעט, חותכים ומגישים.


המחשה:~אין~