מקלות פרמז'ן ושומשום במטבל פלפלים
המחשה:
מצרכים:
לבצק:
400 גרם קמח תופח
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה "של פעם" של תנובה
200 גרם חמאת תנובה רכה, בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות גדולות
3 קורט מלח
למילוי:
גבינת "גבע פרמז'ן" של תנובה, מגוררת
רוטב פסטו של "אוליביה"
לעיטור:
1 ביצה טרופה
שומשום
למטבל הפלפלים:
2 פלפלים אדומים, נקיים מגרעינים ושורש
1 פלפל ירוק נקי מגרעינים
1/3 עד 1/2 פלפל חריף
1/3 כפית שום כתוש
2 קורט מלח
חופן קטן של כוסברה טרייה
1 כפית חומץ הדרים
1+1/2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק מראש:
1. מכניסים את חומרי הבצק למיכל מעבד המזון ומעבדים לבצק פרורי מעט, בתחילה במהירות נמוכה ואז מגבירים את המהירות.
2. מעבירים את הבצק המעובד למשטח עבודה מקומח ולשים לבצק אחיד, הבצק לא צריך להיות דביק, ניתן להוסיף מעט קמח אם הבצק לח ודביק.
3. יוצרים כיכר מוארכת, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 45 דקות.
מכינים את מטבל הפלפלים:
1. טוחנים במעבד מזון את כל חומרי המטבל למרקם מעט גס.
2.מעבירים לכלי אטום ואז למקרר.
מכינים את החטיפים:
1.מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2.מפזרים קמח על השיש משטח העבודה ומניחים את הבצק ללא הניילון מעל הקמח.
3.מקמחים קלות מערוך.
4.חשוב לעבוד עם הבצק בעודו קר: מרדדים את הבצק לעלה בעובי 5 מ"מ, חותכים לרצועות ברוחב של 5 על 8 ס"מ.
5.על חצי רצועת בצק מפזרים שכבה של גבינת פרמז'ן מגוררת ומהדקים קלות- יש לשים לב שלא להגיע לשולי הבצק. מעל מורחים שכבה עדינה של רוטב פסטו.
6.מקפלים בעדינות לסגירה כך שתיווצר רצועה של בצק עם מילוי. מהדקים קלות את הקצוות וחוזרים על הפעולה עם כל הרצועות.
7.מעבירים את רצועות הבצק הממולאות אל תבנית מרופדת בנייר אפייה.
8. מורחים מעל כל מאפה מהביצה הטרופה ומפזרים מעל שומשום.
9.אופים עד להשחמה קלה.
10.מגישים בליווי מטבל הפלפלים הקר.