טוב חלפו 18 פרקים מאז תחילת הסגה, ככה שכבר אפשר לומר שעברנו הרבה.
אני דווקא רואה בעונה הזו מגמת שיפור גדולה מאוד, בעיקר בדמויות של צוות רוקט, הם היו בעונות הקודמות ילדותיות ולא התנהגו בהתאם לגילם ובכלל עקבו אחרי פיקאצ'ו שהוא לא כל כך נדיר, ואחרי כמה עונות הם כבר היו צריכים להבין את זה, אהבתי את הדרך שבנו את הדמות החדשה שלהם, אומנם זמן המסך שלהם ירד, אבל נראה שעתיד להיות להם עלילה גדולה יותר ומעניינת יותר בהמשך העונה.
איריס ודנטו הדמויות החדשות נחמדות, דנטו הוא חיקוי של ברוק אחד לאחד וזה מרגיז מאוד, אני חושב שהיו צריכים לתת לדנטו אופי יותר קשוח שיהיה מאמן מכון בעל אגו, שיתן כל הזמן לאש אתגרים, אבל במקום זה קבלנו ברוק עם שער ירוק.
הדמות של איריס נחמדה גם, אבל היא חסרת עניין, כמו שאפשר להבין היא בטח מנהיגת המכון האחרונה, כניראה שאבא שלה או לא יודע מי שלח אותה להתאמן ולאמן את קיבגו שלה כדי שתהיה מאמנת מכון טובה, הרעיון נחמד, אבל תהיה לו השפעה רק בסוף העונה שאש ילחם מול איריס, וזה יקרה רק בעוד כמה שנים כמו שאני מכיר את המהירות שהדברים זזים בסדרה.
הדמות שהכי אכזבה אותי עד עכשיו כמובן הדמות של אש, אחרי 4 פאקן ליגות הוא היה צריך לפתח אסטרטגיה ולא לתפוס כל מה שזז, כמו בעונה הראשונה הוא תפס את שלושת ההתחלתיים בקושי עברו 18 פרקים כבר יש לו שבע פוקימונים, ולא שהוא הגיעה איתם לשיא של הכוח הם גם חלשים מאוד, במקום שיתמקד במעט פוקימונים ופשוט יבנו עלילה טובה, הם מבססים את כל העלילה על תפיסת פוקימונים, לא בשביל דבר כזה עושים עוד עונה, עושים בשביל עלילה מעניינת, וחבל שהיוצרים לא הבינו את זה, הדבר הכי מפגר היה בקרב מול היריב של אש, הריב של אש מאמן מתחיל, הוא בקושי מבין משהו מעצמו, אבל הוא קורע לאש את הצורה, בכלל כל היריבים של אש בדרך כלל מאמנים שהם סוג של מאמנים מתחילים וכאילו צריך להיות להם יותר נסיון משל אש, אבל תמיד אש מפסיד להם, אם היריב שלו היה מאמן שניצח באיזה ליגה אז הייתי אומר וואלה, אתם יודעים מה אפילו לקחת את הדמות של ההוא שניצח בגמר של ליגן שינו ולשים אותו שם, להכיר את הדמות שלו, כי רק בסוף הכירו את הדמות שלו ולא היו הרבה הסברים עליו.
בתכלס של התכלס, העונה הזו מבחנתי מהווה שיפור רציני, חבל שהיינו צריכים לחכות לשיפור הזה כמה שנים טובות, אם היו מבשלים עוד יותר את הרעיון לעונה הזו, אולי היא הייתה יוצאת אפילו יותר טובה, אבל לכו תדעו אנחנו רק בהתחלה, כרגע יש שיפור, אולי יהיה עוד יותר בהמשך.
מה דעתכם על העונה?