נקמת גלאדוס
כמה שנים טובות שמעבדות אפרצ'ור סיינס שלטו בגלאדוס היא החלטיה לנקום בקומביינים ובמפעילייהם.
גלאדוס היא מחשב על ששולט בכל מערכת חשמלית שיש באפרצ'ור סיינס (המעבדה הראשית) היא הבריחה את הקומביינים מהבסיס שלה והחלה ייצור מהיר של רובוטים לצבא שלה להשתלט על העולם, גלאדוס היא הרובוט היחיד שיכול ללמוד ואף יש לה רגשות...
נסיגת הקומביינים
הקומביינים, הייצורים ששולטים ברוב העולם חוץ מ 3 מדינות מחתרת (ראה ערך מרד המחתרת) הם אכזריים ואין להם רגשות, יש להם נשקים משוכללים והם משתמשים בטכנולוגייה שמשולבת עם צורות חיים כרכבים. אבל הם לא חכמים במיוחד לכן הם לקחו בן אדם שינהיג אותם. אחרי שגלאדוס השטלטה הם הקימו בסיסים חדשים שנשלטים פחות במחשבי על ויותר על ידי ורטיגונים שהכניסו בהם רוע. הם מתכוננים לתקיפתה של גלאדוס אבל לא יודעים מה המחתרת מתכננת להם.
מרד המחתרת
המחתרת היא קבוצת בני אדם וורטיגונים שהתקבצו נגד הקומביינים כדי להחזיר את כדוה"א לשלטון אנושי מלא, המחתרת נמצאת ב3 מדינות: רוסיה, מקסיקו ובמקום נידח במרכז אפריקה. הם מתכננים לנצל את חולשתם של הקומביינים ולתקוף אותם, אבל הם לא יודעים על גלאדוס. כנשקים בני האדם משתמשים בכלי נשק של קומביינים, אנושיים ויש להם גם הד קראבים תוקפניים שהם למדו להשתלט עליהם והם מחפשים את מלך האנטליונס כדי לקחת לו את המוח וככה להשטלת עליהם (אנטליונס- חייזרים שמתחבאים בחול, נראים כמו חרקים ענקיים ומשם שמם נמלת האריה)
מה אתם חושבים על הרקע למשחק שלי? נחמד לא? אבל אני צריך בטא... שיעזור לי איתו קצת