מרק תירס עם קינואה ואמרנט
במרק הזה יש הרבה יותר מתירס – הקינואה והאמרנט מעשירים אותו בחלבון ובשפע של ויטמינים ומינרלים.
כשהמרק מתקרר, הא מסמיך. כדי לדלל אותו, מוסיפים חלב לפי הצורך ומערבבים היטב.
המחשה:
חומרים לכ-6 מנות:
3 כפות חמאה
1/2 1 כוסות כרישה (החלק הלבן והחלק הירוק הבהיר), חתוכ לטבעות דקות
1 כוס סלרי, קצוץ דק
1/2 כוס פלפל אדום, קצוץ דק
מלח, לפי הטעם
פלפל לבן, לפי הטעם
1/4 כוס אמרנט
4 כוסות מים
1/2 כוס קינואה אדומה או לבנה, שטופה
4 כוסות תירס טרי, משומר, או קפוא מופשר
1 כוס חלב (או 1/2 כוס חלב ו-1/2 כוס שמנת מתוקה אורגנית)
לקישוט:
2 כפות פטרוזיליה, תימין או טרגון טרי
אופן ההכנה:
1. ממיסים 2 כפות מהחמאה בסיר כבד, על אש בינונית. מוסיפים את הכרישה, הסלרי, הפלפל האדום והמלח. מערבבים ומבשלים חמש דקות. מערבבים מדי פעם.
2. מוסיפים אמרנט ו-3 כוסות מהמים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את הקינואה ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים 5 דקות.
3. טוחנים בבלנדר או במעבד מזון 3 כוסות מהתירס עם כוס המים הנותרת. מוסיפים לסיר המרק עם שאר התירס. מתבלים במלח ופלפל. מערבבים ומבשלים על אש קטנה 8-5 דקות.
4. מוסיפים את שארית החמאה ומערבבים עד להמסה. מקשטים בפטרוזיליה, תימין או טרגון. מגישים חם.
בתאבון!!!
קרדיט לשף הלבן!