Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 13 מתוך 13
  1. NO SOUP FOR YOU!
    שם: שיר
    אני רוצה לשמוע מה דעתכם על השתמטות מצה"ל ובעיקר על היחס שמקבלים האנשים שהשתמטו.

יצא לי הרבה פעמים להתקל ביחס של החברה למשתמטים. אני לא יכולה להחליט אם להשתמט זה נכון או לא, כל מקרה לגופו. למען האמת, אני מפחדת לא להתגייס רק בגלל אות הקלון שנצמד לאדם שלא משרת בחברה הישראלית. בחברה שלנו שופטים אדם הרבה לפי שירותו בצבא; אם הוא שירת, כמה, איפה ולמה.

כמה נקודות שהייתי רוצה שתגעו בהן בדיון, אך אתם מוזמנים גם הרבה מעבר;

• מה זה אומר על החברה שלנו שאנחנו שופטים אדם לפי תפקודו כחייל? האם זה באמת המצב?
    • אחרי הכל חייל זה "בורג, מספר, רכוש של הצבא", אז אם האדם היה מספר טוב הוא בסדר? ואם הוא סירב להיות אחד כזה אז הוא 'משתמט מסריח'?
    • האם היחס אל המשתמטים, הכולל את השפיטה הגסה ולעתים גם את החרמתם, צודק?
    • הדיון נוגע גם ליחס לג'ובניקים ~ לא פעם יצא לי לשמוע "הוא סתם ג'ובניק", "אתה תהיה קרבי, תהיה גבר!", "לא איזה הומו ג'ובניק." ועוד דברים בסגנון. איך זה שבמדינה מתקדמת כמו שלנו המדינה שופטת את אזרחיה לפי סוג הנשק שהחזיקו ביד והאם הם היו עוד בורג במערכת הצבאית שלה?

חשוב לי לציין, אני לא בעד ולא נגד השתמטות. אני נגד היחס של החברה כלפי המשתמטים.
    בלי לתקוף ובלי להתעצבן,
    LET THE RACE BEGIN!

ישבןרע says: (12:25:59 PM)
    יש אנשים שמקבלים סיפוק מיני מאוננות וסקס, יש כאלה שמקבלים את זה מפגיעה באחרים, יש כאלה שמקבלים את זה מפגיעה מעצמם

ישבןרע says: (12:26:06 PM)
    אבל אני מקבל את זה מבאנים.

ישבןרע says: (12:26:21 PM)
    ככל שזה ארוך יותר ו(העונש) קשה יותר, ככה זה יותר מספק (B

2. משתמש סופר ספאמר
    אני אישית נגד הישתמתות מצה''ל אבל יש מקרים כמו שהחרדים עושים שזה בסדר
    דבר אחד נכון שחייל הוא בורק קטן אבל כמה חיילים ביחד יוצרים קבוצה חזקה אז תדמיני שכולם היו משתמשים מה היה קורה לא היה צבא ועם אין צבא אין מדינה

לגבי הג'ובניק זה נכון הוא לא כמו קרבי קרבי לוקח סיכון כל יום שהוא יוצא לשטח להילחם אבל ג'ובניק יושב בבקום ואוכל ואחרי זה הוא הולך לשבת במזגן שבחוץ 40 מעלות שהחיילים בחוץ בגלל זה אני חושב שמי שג'ובניק הוא כמו מששתמת

לגבי החברה הישראלית נכון אנחנו קשים אבל עם לא ניהיה ככה אז לא יהיה צבא

זה כל מה שיש לי לומר

3. משתמש מנוסה
    אצל בנות זה אחרת... גם ככה רובן עושות שירות לאומי וזה לפחות הן תורמות לקהילה

אבל בנים שמשתמטים זה גועל נפש פשוט.. תחשבי על זה שיש עכשיו חיילים שמסכנים ת'חיים שלהם בישביל לשמור על המדינה, בישביל שאנחנו נוכל לשבת מוגנים בבית, כל אחד חייב לתרום משהו בישביל זה.

4. NO SOUP FOR YOU!
    שם: שיר
    איתי, עלתה לי אנלוגיה בין הפורום לצבא בהקשר של המשפט הזה שאמרת;
    "לגבי החברה הישראלית נכון אנחנו קשים אבל עם לא ניהיה ככה אז לא יהיה צבא"

אני קצת סוטה מהנושא, אבל יכול להיות שהחברה הישראלית מקבילה למנהלי הפורום והצבא מקביל לפורום עצמו?
    הכוונה, שאם מנהלי הפורום לא יהיו קשים אז לא יהיה פורום?
    ואל תענו לי! רק תחשבו על זה!

אני לא מסכימה עם זה, יש דרכים אחרות לגרום לאנשים להתגייס ולא בהכרח בדרך שלילית.
    אני בוחרת לשרת בצבא מתוך הכרה שזאת חובה של כולם וגם זכות.
    עדיף שאנשים ישרתו מתוך רגש מחויבות ולא מתוך לחץ שלילי של "מה ההשלכות להשתמטות מצד החברה".

גם העניין שג'ובניקים הם כמו משתמטים. למה? כי הם בחרו לא לסכן את החיים שלהם? הם בכל מקרה מבצעים את חובתם ומעניקים שתיים/שלוש שנים למדינה. בלי ג'ובניקים, המערכת תקרוס. כל בורג בצבא תורם, גם אם הוא הבורג הכי קטן.

חיים, למה אצל בנות שמשתמטות זה שונה? אין בנות שגם קורעות את התחת שלהן ומגנות על המדינה?
    ואני לא מדברת על שירות לאומי. מבחינתי שירות לאומי זאת גם תרומה למדינה, לא שונה מהצבא.

ישבןרע says: (12:25:59 PM)
    יש אנשים שמקבלים סיפוק מיני מאוננות וסקס, יש כאלה שמקבלים את זה מפגיעה באחרים, יש כאלה שמקבלים את זה מפגיעה מעצמם

ישבןרע says: (12:26:06 PM)
    אבל אני מקבל את זה מבאנים.

ישבןרע says: (12:26:21 PM)
    ככל שזה ארוך יותר ו(העונש) קשה יותר, ככה זה יותר מספק (B

5. מנהל ראשי
    שם: אדם
    זה מצחיק שאת מעלה דיון כזה בקלילות כזו. קבלי ח״ח!
    בעניין הגיוס, אני חושב שהאידאולוגיה הענקית שפעם היתה כבר קרסה. ישנה מודעות גדולה לחשיבותם של הג׳ובניקים, ואני יודע שהם חלק בלתי נפרד מהמערכת.
    בואי רק נאמר שלהתגייס למודיעין זה כבוד גדול. ג׳וב מכובד ומקסים.

גם כל המיתוס הזה שאם לא תתגייס פרזיט כבר הרבה פחות מעליב, אנשים בוחרים שלא לבזבז זמן מהחיים שלהם.

למסקנה: להתגייס זה טוב, אך אם יש לך אידיאולוגיה נוגדת (למשל ללמוד מקצוע במקום) אני הייתי אומר לך ללכת על זה.

6. Because lizards can swim
    שם: ג'ורג' פלויד
    מה לעשות שאין לנו הרבה מתנדבים כולם צריכים לשרת בצבא כדי להגן על המדינה השמאלנית הזאת שלא נותנת כלום חוץ ממצרכים חשובים שלנו לערבים... וכן חייבים לשרת בצבא

7. with great power comes great responsibility
    היחס אל המשתמטים צודק אם ההשתמטות לא מוצדקת...
    ו21 נפשי זה לא מוצדק מבחינתי.
    גם אם אתה מפחד לסכן תחיים שלך/או יש דעות שמאלניות קיצוניות או משהו זה לא מונע ממך לעשות ג'וב ולצאת ביומיות...
    למרות שגם מי שעושה ג'וב לא משמעותי-זה בד"כ מראה על השאיפות שלו בחיים...

אי אפשר להגיד שהצבא זה בזבוז זמן-הצבא מכין אותך לחיים,מכין אותך לאכול חרא בחיים (כן,בצבא אוכלים חרא...)
    יש הרבה אנשים שבעזרת הצבא הם למדו/התפתחו במקצוע מסוים (מחשבים).

with great power comes great responsibility
    Tomerאומר/ת:
    אני תוצאה של אורגייה
    ב"ה תחזיק את החולצה הזאת שוב במסיבת עיתונאים...
    Spoiler ספוילר

חן השעיר.
    לא נשכח
    ולא נסלח.
    למה עזבת אותנו למה?!

גַּם אם אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי
    Spoiler ספוילר

8. משתמש מנוסה
    שם: אדם
    זה המצב וזאת המדינה וכולם צריכים לקבל את זה.
    אנחנו לא חיים בארה"ב ששמה רק מי שרוצה ללכת לצבא הולך, פה כל אחד חייב וזה גם לא כזאת בעיה אתה לא אוהב את הצבא? תבקש תפקיד קל תהיה איזה ג'ובניק שכול יום הולך הביתה וזהו. העיקר לשרת.

9. מִיסְטֵר פִיזַָה
    שם: גיל גיל גיל הגמל הרגיל
    • מה זה אומר על החברה שלנו שאנחנו שופטים אדם לפי תפקודו כחייל? האם זה באמת המצב?
    זאת לא הכוונה. כאשר אנחנו מחרימים בנאדם כי הוא לא תפקד כחייל, זה בגלל שמדובר בעבריין.
    אנחנו במדינה שבה צבא זה חובה, מי שלא מתגייס לצבא עובר על החוק.
    אף אחד לא אוהב עבריינים, לא רוצה שבתו תתחתן עם עבריין, לגור עם עבריין או להיות איתו בקשר.
    אנחנו לא שופטים בנאדם לפי תפקודו כחייל, אנחנו שופטים אותו לפי רצונו ויכולתו לתרום לחברה לשם שינוי.
    • אחרי הכל חייל זה "בורג, מספר, רכוש של הצבא", אז אם האדם היה מספר טוב הוא בסדר? ואם הוא סירב להיות אחד כזה אז הוא 'משתמט מסריח'?
    חייל זה לא רכוש של הצבא, חייל זה יותר משרת או רובוט.
    הוא חייב לעשות מה שאומרים לו, אבל אי אפשר לעשות בו הכל-כי הוא לא רכוש של הצבא.
    מי שהיה "מספר" טוב, לדבריך, לא אומר שהוא בנאדם טוב.
    עוד לא נתקלתי באדם שהעריצו אותו או קיבלו אותו לעבודה רק כי הוא היה ביחידת קומנדו עילית מיוחדת.

• האם היחס אל המשתמטים, הכולל את השפיטה הגסה ולעתים גם את החרמתם, צודק?
    פחות או יותר, כן.
    כפי שכבר ציינתי, אנשים לא אוהבים עבריינים ומשתמט הוא למעשה גם עבריין.
    למרות שיש לשים לב לא לשפוט אנשים מהר ולהחליט שהם משתמטים בלי שום בסיס. אם אני הייתי משרת את הצבא שלוש שנים ואחר כך היו כולם אומרים לי שאני משתמט זאת הייתה ממש יריקה בפרצוף, לדעתי.
    • הדיון נוגע גם ליחס לג'ובניקים ~ לא פעם יצא לי לשמוע "הוא סתם ג'ובניק", "אתה תהיה קרבי, תהיה גבר!", "לא איזה הומו ג'ובניק." ועוד דברים בסגנון. איך זה שבמדינה מתקדמת כמו שלנו המדינה שופטת את אזרחיה לפי סוג הנשק שהחזיקו ביד והאם הם היו עוד בורג במערכת הצבאית שלה?
    אני נגד התופעה.
    קרבי זה יותר סיכון, נכון, אבל ה"ג'ובניקים" הם אנשים, שאין להם פרופיל הכי גבוה ומצטיינים בדברים אחרים.
    למען האמת, אם בנאדם הולך למודיעין למשל הוא יותר מסכן את עצמו מאשר קרבי- במיוחד אם הוא מוצלח בזה או מגיע לדרגות גבוהות.
    אחרי הכל, חיילי מודיעין תמיד יהיו, בכל גיל, יעד אסרטגי לחטיפות או חיסולים מאשר סתם קרבי שעושה מה שאומרים לו.
    זה רע שלג'ובניקים יצא שם של משתמטים, ג'ובניקים הם לא עבריינים ולא עצלנים ולא נקבות.
    המשמעות האמיתית של צה"ל זה כל אחד תורם לפי יכולתו באופן המקסימלי- ולא כולנו נולדנו בנויים לתנאים של קרבי או להפך מצטיינים בתחומים אחרים בעלי ערך- כמו מחשבים, כישרון לשפות, יכולת חשיבה אסרטגית וכדומה.
    המשך יום נעים, גיל
    يوم سعيد,جيل.

כל כך נכון...

משפטי החוכמה שלי:
    Spoiler ספוילר

עוד כל מיני דברים:
    Spoiler ספוילר

ציטוט פורסם במקור על ידי מלך השטיחים צפה בהודעה
    אני מכריז עליכם בעל ובעל ):
    עומר! 3>
    http://www.rogeldiamonds.co.il/loade...ement-ring.jpg

10. אני ניניני אני סמל מיני
    בקשר להשתמטות..לדעתי למי שאין סיבה מוצדקת זה בושה לא להתגייס..אתה אזרח,כמו שיש לך פה זכויות לצד זה יש את החובות שלך..
    אלה שלא יכולים בגלל דת סבבה..אבל לא בשביל תואר או מקצוע..אם יש לך קריירה מילא אבל למה שחברים שלך יקרעו תתחת שלהם בזמן שאתה תלמד ותוציא איזה תואר חמוד במשפטים?זה הקטע הדפוק בראש הישראלי..
    אם קשה לך מבחינת משפחה אז יש תפקידים נוחים על יומיות וכיום יש בסיס בכל איזור כמעט.
    אבל גם אי אפשר להגיד שהצבא לא עוזר לך בחיים..אחי הגדול,כיום מפקד דבור(ספינת מלחמה) ואני רואה איך הוא לומד להסתדר עם כל האחריות שלו בתור: חייל בצוות,מפקד וחובש.
    הצבא מלמד אותך חוכמת חיים,את הדברים ששום תואר לא ילמד אותך.

בקשר לג'ובניקים-כל תפקיד מכבד את עצמו..יש סיבה להצבא משאיר אותם,אין לא אינטרס להחזיק חיילים סתם..
    לא סתם הם מקבלים כמו לוחמים אותות על מלחמות,כשמם כן הם,תומכי לחימה!
    אם אתה טבח יש עליך אחריות לדאוג לשלומם של החיילים.או אתה פקיד אתה אחראי להדפיס מסמכים חשובים לאותו הרגע.
    כל אחד ומה שמתאים לו..אם יש לך רצון לשרת ולתרום אז לך על משהו בכיר,אם אין לך ראש לזה אל תשבור תראש..

זאת דעתי בכל אופן..

קרדיט ענק לרועי!

11. פקח לשעבר
    שם: ארוין ,כן זה השם שלי .
    מי שמשתמט לא ראוי לחיות במדינה כמו מדינת ישראל
    מדינה שבה כל אזרח צריך לתרום כדי להזיז מהלכים הלאה .
    סיפור חדש ,עלילה חדשה ,דמויות חדשות .
    אחרי 5 סיפורים מצליחים :
    לכודים בזמן
    אסון הזמן
    עולם אחר
    החולם
    אסון הטבע 1+2 +3 :עידן חדש

ועכשיו !
    בפורום ספרות !
    "פרשי התקווה" ,סיפור חדש ומרתק על סודות המחקר הגדול בעולם.
    ועל ארבעת הגיבורים שהיו אמורים בעבר להציל את העולם אך לא הופיעו כדי לעזור ,וכאן אתם נכנסים לתמונה!

פרשי התקווה !
    http://myforum.co.il/showthread.php?t=54134

12. היכל התהילה
    אני חושב שזה לא בסדר להשתמט מהצבא, כי לכל אחד יש מה לתרום ואם אף אחד לא היה מתגייס לא היה לנו מדינה.
    עריכה: ואני מסכים אם אדם על המסקנה

13. משתמש מנוסה
    אני לא מתגייס כי אני לא ימני, וגם לא שמאלני, אני לא תומך בצד של ישראל או של פלסטין, בגלל שאני נגד דת וכל הסכסוך המטומטם הזה מתחיל מדת ועצם זה שאני מתגייס לצד של ישראל (צה"ל) רק מפגין תמיכה לסכסון הדתי הזה.
    לא אכפת לי ממי שמשתמט או ממי שלא, אבל אני חושב שגיוס לא צריך להיות חובה, אנשים באים עם דעות שונות ולא כולם חייבים לתמוך באותו צד של הממשלה.
    עכשיו אנשים בטח יגידו לי שאם לא טוב לי פה שאני אעבור מפה לעזה לראות איך יהרגו אותי. סבבה יהרגו אותי בעזה, אבל גם פה אני רואה אנשים צועקים ברחובות "מוות לערבים" כמו הss. אני בגיל 18-19 עובר מפה ישר לגרמניה (יש לי אזרחות).

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •