מרק קובה ל"עצלנים":
המחשה:~אין~
רכיבים ל-8 סועדים, או ל-20 קציצות "קובה":
1/2 ק"ג בשר טחון טרי "אדום אדום"
שמן לטיגון
2 בצלים בינוניים קצוצים
1 כוס סולת
5 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
2 גבעולי סלרי (כולל עלים), קצוצים דק
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
למרק:
7 גבעולי סלרי (כולל עלים), חתוכים גס
1/2 חבילה עלי מנגולד חתוכים לרצועות
צרור גבעולי בצל ירוק, חתוך גס
3-4 קישואים פרוסים
1 כף מלח
1 כפית מלח לימון (לא חובה)
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי
1-2 כפות שמן
אופן ההכנה:
הכנת הקציצות:
מטגנים את הבצל במעט שמן עד להזהבה. מסננים ומעבירים לקערה. מערבבים יחד בצל מטוגן, סולת, בשר טחון, שום וסלרי. מתבלים במלח ופלפל שחור. שומרים במקרר למשך כחצי שעה.
הכנת המרק:
1. מביאים לרתיחה סיר עם 3 ליטר (12 כוסות) מים. כשהמים רותחים מוסיפים את כל הירקות והתבלינים, מכסים ומבשלים 30 דקות או עד שהירקות מתרככים. מתקנים את התיבול.
2. מעצבים מהתערובת קציצות עגולות ופחוסות, בקוטר 6 ס"מ ומוסיפים אותן למרק החם. מחזירים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד שהקציצות מבושלות והמרק מסמיך.
קרדיט לשף הלבן