מדליוני עגל בריבת בצל:
המחשה:~אין~
מצרכים ל – 6 סועדים:
1 ק"ג אווזית (לבקש את הנתח לרוסטביף) או וייסבראטן טרי "אדום אדום" פרוס לפרוסות בעובי 1/2 - 1 ס"מ
11/2 כוסות יין אדום יבש
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
6 בצלים בינוניים פרוסים דק
שמן לטיגון
1 כפית מלח
1 ענף תימין טרי
קמח לקימוח
מלח גס (בעת ההגשה)
אופן ההכנה:
1. משרים את פרוסות הבשר במשרה של יין אדום וסילאן למשך כשעה במקרר.
2. מטגנים את הבצל במעט שמן על להבה נמוכה מאד כך שיתרכך בלבד (חשוב להימנע מהזהבה של הבצל).
3. מוציאים את הבשר מהמשרה ומוסיפים את נוזלי המשרה לבצל. מוסיפים מלח ותימין ומבשלים בסיר מתאים כ- 3/4 שעה או עד שהנוזלים כמעט נעלמים ומתקבל מרקם מעט סמיך (בדומה לריבת בצל).
4. מקמחים את פרוסות הבשר (מנערים מעודפי קמח) ומטגנים במחבת נפרדת במעט שמן על להבה בינונית נמוכה עד להזהבה (דקות ספורות). מעבירים את פרוסות הבשר לסיר עם הבצל וממשיכים לבשל כ 5 דקות נוספות.
5. מפזרים מעל מעט מלח גס ומגישים על מצע של אורז ריחני. המנה מתקבלת נפלא גם יום למחרת לאחר חימום.
*מומלץ להגיש עם אורז
קרדיט לשף הלבן!