פרק 4-קרב של אלופים!

אחרי שניצח במכון הראשון שלו,מאט וסטארלי שיושב על כתפיו של מאט צועדים לכיוון העיר פאדפוינט.

"6578 צעדים?כמה הצ'יקוריטה הזאת חזקה שכדי להבקיע אותה צריך ללכת 6578 צעדים?"אחרי כמה משפטים שמאט אמר לעצמו,הגיע הזמן להתעשט."נו טוב,רק עוד 6577 צעדים,6576 צעדים,6575 צעדים..."סטארלי ניקר את ראשו של מאט."טוב נו,הבנתי את הרמז!"לפתע מאט שמע קול חד."טורטרה,צמח משתולל עכשיו!"האדמה רעדה מעט.מאט הלך לכיוון הקולות בתקווה שימצא את מקורם."פלוט,פלוט!"מאט הזיז שיח שהיה בקרבתו וגילה שבואותו אזור היה קרב בין מאמן והטורטרה שלו לבין פלוטזל.הפלוטזל תקף בסילון אקווה את טורטרה שהשתמש בכדור אנרגיה."טווורטרה!"טורטרה צעק בקול אימתני כדי להדגיש את כוחו."עכשיו סינתזה!"אמר המאמן.פלוטזל ניצל את הזמן וברח.המאמן הוציא את כל הפוקימונים שלו."צאו ותנוחו חברים."מאט צפה בכל הפוקימונים החזקים והיפים כשנפל על השיח."אחחח..."מאט התבאס."מי אתה?"שאל המאמן."אני מאט ואתה?"מאט שאל את המאמן עם החולצה הירוקה עם הכפתורים,מכנס הג'ינס והכובע הצהוב."אני ג'ייסון ואני חבר האליט פור השלישי של מחוז הואן."אמר ג'ייסון."הפוקימון ששמה הוא סאלמנס."והצביע על השמים.מאט הסתכל ונדהם מהיופי של סאלאמנס."וזה טורטרה."ג'ייסון הצביע על הפוקימון שנח תחת העץ הענקי."וזה מגמורטר."הוא הצביע על מגמורטר שנתן אגרופים זרחניים לאבן ענקית שהייתה בסביבה."וזאת אייפום."הוא אמר והצביע על פוקימונית דמוית קופה שקפצה בין עץ לעץ."וזה גרצ'ומפ."ג'ייסון הצביע על גרצ'ומפ שהסתובב."אל תתרגש מגרצ'ומפ.הוא כבר כמה זמן ככה.מאז שהפסדנו לקארל מנסון."המאסטר פוקימון החדש?"שאלתי."כן.כנראה שגרצ'ומפ מוצף כרגע בבעיות אגו."גרצ'ומפ נשף דרך עפו עשן."טוב.היי כמעט שכחתי!הנה הפוקימון שלי.זה גאבייט וסטארלי.קדימה חברים,תלכו לנוח."סטארלי התעופף לענף הקרוב והתיישב עליו.גאבייט לעומתו,בחן את גרצ'ומפ."יש לי רעיון,"ג'ייסון אמר."אולי נערוך קרב בין הפוקימונים?"
מאט חייך."רעיון טוב,וככה גם יצא לי להילחם מול אליט פור אמיתי."

"אוקיי מאט,אתה מוכן?"הייתי נחוש לנצח."מוכן יותר מתמיד!סטארלי צא ותשתמש בצוות כפול!"גם ג'ייסון הוציא את הפוקימון שלו."אייפום צאי!תשתמשי בחבטות זעם!"הצוות הכפול של סטארלי בלבל את אייפום שהתקשה להתקיף."עכשיו סטארלי,ניקור!"כל החיקוים של סטארלי השתמשו בניקור שפגע באייפום קשות."עכשיו סטארלי תשתמש באס אווירי תוך כדי סיבובים באוויר כדי לצבור מהירות!"לפתע הפוקדקס של מאט צפצף."סטארלי למד אקרובט."מאט חייך."יופי עכשיו סטארל...סטארלי?"סטארלי נהיה זוהר."יפה מאוד,"ג'ייסון אמר."זה נראה כאילו סטארלי מתפתח לסטארביה!"אחרי הזוהר שנגמר סטארלי כבר לא עמד שם.אלא סטארביה."עכשיו סטארביה סיים את זה באס אווירי!"סטארביה השתמש באס אוורי שעילף את אייפום."וואו זה היה קרב גדול!"ג'ייסון אמר."ובנוסף כדי שצ'יקוריטה תבקע נשארו רק 4306 צעדים ללכת!"ג'ייסון ומאט נפרדו וכל אחד הלך לדרכו,עד לפרק הבא.