אגוזי מלך עטופים בבצק גבינות ושומשום:
המחשה:
מצרכים:
--------------------------------------------------------------------------------
25 חצאי אגוזי מלך
50 גרם שומשום
1 ביצה טרופה
לבצק הגבינות:
100 גרם חמאת תנובה רכה
200 גרם גבינת קולאז’ מסוג קצ’קבל מגוררת
250 גרם גבינה בולגרית עיזים פיראוס מגוררת דק
3 כפות נפוליאון בטעם טבעי
1 כוס קמח
2 כפות שמנת תנובה אוריגינל 15%
מלח, פלפל לבן
3 כפות עירית קצוצה
תבנית מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה:
--------------------------------------------------------------------------------
1. שמים בקערה את כל המרכיבים לבצק גבינות ולשים לבצק אחיד. מקררים שעה ומחלקים את הבצק ל-25 כדורים.
2. משטחים כל כדור בצק, שמים במרכז חצי אגוז, עוטפים את האגוז בבצק ומעצבים לצורת גליל. מניחים בתבנית.
3. מורחים בביצה טרופה, זורים מעל שומשום. מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.). אופים עד להזהבה ומגישים חם.
קרדיט לשף הלבן