לי
"אשמח אם תעזור לי מעט בכך שתלך לשכנע כמה אגדיים שיעזרו לי, אני צריכה עוד את אנטי, סוויקון, מיו וראשירם. יש עוד, אבל אני צריכה בעיקר אותם." האישה אומרת לך ואומרת לארכאוס: "אתה ארכאוס, נכון? שמעתי עליך המון! אם תוכל לעזור לי גם לשכנע את הפוקימונים שאמרתי קודם לבוא לפה כדי לעזור לי, אני אשמח מאוד." האישה אומרת ומחייכת. כאשר אתם יוצאים מהמערה ארכאוס אומר לך: "האישה דוברת אמת. אני יודע מי משקר ומתי. אני ראיתי את הטוב שלה דרך העיניים. היא בסדר, בוא נלך אל סוויקון קודם, טוב?" הוא אומר לך ואתם הולכים אל האגם הגדול ליד העיר הקרובה. ארכאוס נותן לך כח מיוחד לצלילה ונשימה במים ואטימות למים, כך שבגדייך לא ירטבו. אתם צוללים מטה ורואים את יופי הים. אתם רואים ערימת אצות וצמחי ים מיוחדים וכמה פוקימוני מים שוחים להם במים. ארכאוס מוביל אתכם אל הצמחים השונים ואומר לך להכנס פנימה. אתה לא מבין למה הכוונה עד שארכאוס נכנס פנימה וגורר אותך גם פנימה. זו מערה נוספת תת מימית רק שבתוכה יש אוויר. אתם רואים התפצלויות, 5 התפצלויות. ארכאוס עייף נורא ואומר שלא יכול לדעת לאיזו מערה להכנס. הוא אומר לך שאתה צריך להחליט בעצמך לאיזו להכנס, מ1 עד 5 מימין לשמאל.
תומר
אתה נרשם עם מדקיפ שלך לתחרות ורואה עוד מאמנים שהשאירו את הפוקימונים שלהם לבד בזירת המים. אתה רואה בעיקר פוקימונים שיכולים להיות גם על האדמה וגם במים כגון: אמפוליון, אושווט, פלוטזל וכ'ו. אתה משאיר את מדקיפ גם באיזור הזה ולאחר שעה של אימונים אתה שומע קול: "כל המאמנים לבוא ולקחת את הפוקימונים שלהם מהזירות הבאות: אש, עשב, מים וחשמל! בעוד כדקות ספורות נתחיל!" אתה מתחיל ללכת אל הזירה ורואה התקהלות סביב פוקימון מסוים. אתה לא רואה את מדקיפ שלך בינהם ולא בתוך ההתקהלות. הפוקימונים קוראים בעידוד ואתה שם לב ל:שעומד שם כועס על:
. הם רבים וזועמים ואתה לפתע מבין: מדקיפ התפתח! הפוקימונים כועסים אחד על השני עד שהמאמן של הפוקימון השני בא וכועס על הפוקימון שלך. המאמן לוקח את הפוקימון שלו ואומר: "חכה שהפוקימון שלי יכסח את הנציג שלכם!" ואז אתה מבין!
הוא הנציג!
קודק
לוקח את הצדפה של אושווט ומגן איתה על עצמו. אושווט מתעייף ועומד במקומו מותש. בלבאזור משתמש בכח חבוי(תותח הידרו) ובעלים קסומים ומכניס את הצדפה פנימה. הוא משתמש במתקפה שמחסלת את אושווט מיד. נוצר פיצוץ ענק בסביבה ומהעשן לא רואים כלום. בלבאזור סקרן לדעת אם אושווט הפסיד ולכן מסלק את העשן בעזרת הצלפת גפן חזקה שפוגעת מדי פעם באושווט שצועק. העשן לא מתפוגג עדיין ולכן בלבאזור משתמש בעלים קסומים ומסתובב במקום. העשן מתפוגג לאט לאט ואתם רואים את אושווט מוטל ארצה. ניצחת! "אוף! אף פוקימון שלי לא ניצח! אני מתאמן עוד ואז אני אלחם מולך ואנצח!" עומר אומר לך בכעס ובשטניות.