יש רגעים בחיים שאתה רואה את המוות בעיניים,הוא לוחש לך להתקרב אליו,ואז אתה יודע,שאתה נידון למות.
פרק שלישי-נבואה חדשה ונבואה ישנה:
עומר הסתובב להביט מי היה מאחורי,זו הייתה ליירה,היו לה עיניים גדולות וחומות,שיער ארוך עד הכתף בצבע חום-כתום,היא לבשה את הכובע האדום שלה,היא אמרה לעומר:"ראיתי את הקרב שלך מול זירו,צר לי שהפסדת,טוב לא נורא,אבא שלו נתן לו את הפוקימון הזה" עומר פער את עיניו הוא אמר:"אבא שלו זה לא ירון פלאש מנהיג האליט פור של אונובה?" ליירה אמרה:"הוא ולא אחר,הריאולו הזה אומן על ידי הטובים ביותר אם אתה מבין אותי",עומר עיוות את פניו וצעק:"זירו פלאש הוא לא מה"טובים ביותר" הוא פשוט מאמן שיודע איך נלחמים,גם אש קאצ'ם יודע איך להילחם והוא בכול זאת זכה מקום רביעי בליגת סינו!" ליירה השפילה מבט ואמרה:"אני יודעת,אל תצעק אליי,אני שונאת את זה ואתה יודע את זה,אתה מתכוון להישמע לעצה של זירו?",עומר אמר בקול מלא ביטחון:"לא,אני מתכוון ללכת לאגם ווריטי,אני רוצה לראות שם משהו" ליירה צמצמה את עיניה ואמרה:"אתה פשוט רוצה לראות את מספרייט האגדי,אתה יודע שזה הדבר האחרון שפרופסור רואן עשה!"
עומר ניסה להיזכר בשיחה שלו עם פרופסור ברי,הוא באמת לא ציין את הסיבה למה פרופסור רואן היה באגם ווריטי,אבל הוא באמת רוצה לדעת מה קורה באגמים האלה,הוא אמר לליירה:"בסדר,אנחנו לא נלך לשם,אבל אני חייב לדעת מה קורה באגם וולור,משהו מוזר מאוד קורה שם,איזה פוקימונים יש לך?" ליירה חייכה ואמרה:"יש לי מיאו חמוד מאוד וגם מריל מדהימה,ביחד שני אלה ינצחו בכול תחרות פוקימונים!".
עומר הביט לכיוון המזרח,הוא ראה את הר קורונט,בדיוק שמה חמישה פוקימונים,זרקום,ארסיאוס,דיאוקסיס,סלבי ומיו התכנסו לדיון על הנבואה האחרונה.
זרקום הזעיף את פניו ושאג לכיוון סלבי ואמר:"סלבי,אתה באמת חושב שעתיד העולם קבוע מראש?",סלבי לא הגיב,נשמע קולו העמוק של ארסיאוס שאמר:"עתיד העולם
קבוע מראש,כך אני החלטתי,אבל הילד הוא המפתח,את הילד לא אני יצרתי" "ברור שלא,ארסיאוס,הוא כמוני הילד,יש לו יכולות מדהימות,רק שהוא לא פוקימון,אין לו כוחות שיכולים להשמיד את העולם,כמו שלי יש" אמר קולו הצווחני של דיאוקסיס,מיו הביט בדיאוקסיס ואמר:"אתה מתכוון שעומר ג'ונס הוא כמוך וכמו מיוטו,יציר לא טבעי,או יותר נכון משהו שארסיאוס לא התכוון לברוא?" "ברור שהתכוונתי ליצור את הילד,רק לא עכשיו,זירו הוא המפתח לכול,הוא אמור להשמיד את הילד בשביל שאני אקבל את הכוחות שלו ואשמיד את סטרון אחת ולתמיד,כמו שכתוב בנבואה העתיקה" ארסיאוס הוציא מגילת קלף עתיקה שבה כתוב:
"זה שלא אמור להיות יושמד על כס המלכות,כוחותיו העתיקים יגיעו אל הבורא,וכך תסתיים המלאכה,הילד יחזור לעולם החיים,המשמיד יושמד,העולם יינצל,אך הרשע יחזור חזק יותר מאיי פעם,זה יהיה הזמן של המוקרב לעלות,כוחות הבורא יהיו איתו,ואחרי זה נבואת הזקנים תתגשם,הפוקימונים ובני האדם ייפרדו לעד והילד,יהיה מושמד לעד"
הנוכחים הביטו בארסיאוס,מיו דיבר בשקט:"אתה מתכוון שאחרי כול מה שעברנו ככה זה יסתיים,בני האדם ייפרדו מאיתנו לעד?",ארסיאוס הרכין ראש ואמר:"עומר הוא המפתח לכול,ברגע שעומר יהיה חצי אדם וחצי פוקימון,יש לו שתי אפשרויות,להשמיד את הפוקימונים או להשמיד את בני האדם זאת הכוונה ב"הפוקימונים ובני האדם ייפרדו לעד,והילד,יהיה מושמד לעד",אם הילד חצי-חצי אז..." זרקום קטע אותו:"זאת אומרת שברגע שהוא יבחר באחד מהצדדים החצי השני שלו,זה שהוא לא בחר יושמד והוא איתו,זה פשוט לא הגיוני!".
ארסיאוס אמר:"אלא אם כן,תהיה נבואה חדשה".
ארסיאוס נעלם,סלבי השפיל את מבטו ומלמל:"אני חייב לקחת את העיניים לידיים שלי,אסור שהילד יפגע" והשתגר לזמן אחר.
המשך יבוא...
אירועים מיוחדים:
1. עומר פוגש בליירה.
2. מתגלה שאביו של זירו הוא זה שנתן לו את ריאולו.
3. מתגלה למה פרופסור רואן היה באגם ווריטי.
4. עומר מרגיש משהו רע באגם וולור.
5. יש כנס של פוקימונים אגדיים.
6. מתגלות שתי נבואות.
7. מתגלה גורלם של זירו ועומר.
8. סלבי לוקח את העיניים לידים שלו.