עוגת מוס שוקולד לייט
תמונה להמחשה :
מצרכים :
200 גר´ שוקולד מריר
1 כף קפה נמס
2 כפות מים חמים
6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
1/3 כוס סוכר
אופן ההכנה
בסיר מעל מים רותחים או במיקרוגל ממיסים את השוקולד עם הקפה והמים. הערה: אם ממיסים את השוקולד במיקרוגל יש להיזהר שלא יישרף (זמן הבישול קצר מאוד).
קערה גדולה מקציפים את החלבונים עם מחצית הסוכר.
בקערה גדולה נוספת מקציפים את החלמונים עם המחצית הנותרת של הסוכר. מוסיפים את השוקולד המומס תוך כדי הקצפה.
מקפלים לתוך תערובת השוקולד את קצף החלבונים.
מרססים תבנית פיירקס בתרסיס שמן ומשטחים בתוכה שליש ממוס השוקולד. את שארית המוס מכניסים למקרר לכמה שעות.
אופים כ-10 דקות בחום נמוך עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
משטחים מעל העוגה את שארית המוס ומכניסים למקרר
הערות+טיפים
120 קלוריות למנה.
קרדיט לפורום אחר .