
פורסם במקור על ידי
DarkShot
מתכון לפיצה
מתכון לפיצה - מרכיבים לשתי פיצות משפחתיות גדולות מאד: (2 תבניות תנור גדולות)
1 ק"ג קמח
1 שקית או קוביה שמרית (50 גר')
1/2 שקית משפר לאפיה(25 גר')
½ כוס שמן (מומלץ שמן זית ,100 מ"ל)
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח שטוחות
כ ½2 כוסות מים פושרים
לאחר הלישה ניתן לתת מנוחה לבצק לכ-20 דקות ואז להקפיא חצי מהבצק עטוף היטב.
מרכיבים לרוטב פיצה:
1 קופסא עגבניות מרוסקות
1 שן שום כתושה
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
גבינה צהובה מגוררת
תוספות אפשריות למתכון:
פטריות פרוסות
זיתים שחורים או ירוקים פרוסים
בצל לבן פרוס,
תבלינים:ריחן(בזיליקום), אורגנו.
אנשובי וכד'
אופן ההכנה:
מכניסים לתוך קערה את הקמח, שמרית, משפר לאפיה ביתית, סוכר, שמן ומלח ולשים. מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק פיצה רך וגמיש.
משהים למנוחה בכלי מכוסה ל- 20 דקות ומחלקים ל 2 חלקים.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ -1/2ס"מ מעבירים לתבנית אפיה משומנת קלות
מפזרים את התוספות הרצויות באופן שווה.
משהים לתפיחה כ 20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש לחום
של 200 מעלות כ 20 דקות.