[B][CENTER]
סיגל;
אני רוצה שתפסידי? למה את חושבת ככה? ולא אמרתי שהוא נפצע בפנים הוא פשוט החליק החוצה כי המים הציפו את השריון. ומשאבת הידרו זה המתקפה Hydro Pump, אני הבנתי לאן את מכוונת אבל זו מתקפה עם 120 כוח וסקווירטל לומד אותה בשלב מאוחר, לא יכולתי סתם לתת לו משאבת הידרו כשאת רק בתחילת המסע. ושלא תחשבי לרגע אחרת- אם הייתי רוצה שתפסידי היית מפסידה בכל מקרה. ואת בכלל מובילה פה בקרב הזה. -_-
~~~
סקווירטל משתמש בבועות פעם נוספת, ובמוצ'אם ממהרת להקפיאן. כשסקווירטל מתכוון להעיף אותן קדימה, גרובייל מצליף בהן בגפנים והן עפות לכיוון באטרפרי.
למזלך, זכית בפוקימון עם יכולות חשיבה מהירות; הוא משתמש בבלבול ומעיף את הבועות במהירות לעבר גרובייל, ויגורות' וסרסקיט.
סקווירטל מסתובב ויורה אקדח מים, גורם למעין ממטרה להתיז מים לכל עבר. הוא מחליק מתוך השריון שוב, מה שגורם לגרובייל סרסקיט וויגורות' לצחוק בלעג, אך באטרפרי וסמוצ'אם משתמשים בבלבול שמעיף את שלושת הפוקימונים גבוה באוויר.
אבקת השיתוק שבאטרפרי מפזר פוגעת הפעם בסרסקיט והוא נעצר במקום במרחק קטן מסמוצ'אם. הוא יורה אקדח מים מפיו, אך סומצ'אם מקפיאה אותו באבקת שלג. היא ממשיכה באבקת השלג וגרובייל נפצע קשות ורגליו קופאות.
ויגורות' מתנער מהשיתוק לאחר שסמוצ'אם מנשקת אותו, וכשבאטרפרי מפזר אבקת שיתוק הוא מפספס והיא מתפזרת על הקרקע. ויגורות' מתבלבל, אך כשהוא כמעט פוגע בעמיתיו לקרב הוא לא מסוגל לזוז בעקבות השיתוק.
מולך שני פוקימונים משותקים ואחד קפוא למחצה. "גרובייל, תשתמש בשוט גפן ותאחוז בשלושתם; תטיח אותם בקרקע!" אומר הנער. גרובייל מצליח לכרוך זוג גפנים סביב סמוצ'אם, באטרפרי וסקווירטל, ומתחיל להניף אותם באוויר ולהטיח אותם בקרקע מספר פעמים.
לפתע, משהו קורה; סמוצ'אם ובאטרפרי משתחררים מהחבלים, וסקווירטל מרחף באוויר, זוהר באור לבן שפוצע את גרובייל קשות ותוך רגע מעלף אותו. הוא גדל בכל חלקי גופו, אוזניים צומחות לו וצבעו מתכהה. מולך עומד וורטרטל.