Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6
  1. משתמש מנוסה
    השיר הזה יחסית מיוחד מבחינתי משתי סיבות:
    א'. זו חזרה למקום שבו פרסמתי את השיר הראשון שלי בשיר חדש אחרי כתיבת הרבה שירים אז כמובן שזה משהו מיוחד.
    ב'. לא כתבתי שיר במשך כמעט שנה עד השיר הזה. הלחנתי וכתבתי הרבה שירים בראש, אבל אף אחד מהם לא שרד מספיק כדי להיכנס לדף. ועכשיו, בזכות ספר טוב (רציתי לומר כמובן ההוביט אבל עוד לא פרסמתי את המ"ת אז זה לא כמובן) נכנס לי משפט (שלא מופיעים בספר יותר מדי דברים שקשורים אליו) והוא:
    כמו דרקון לבנים
    שחגים מעל הפסגות הקפואות
    עכשיו, בהתחלה חשבתי על כיוון אחר לגמרי ממה שהגעתי אליו בזכות ההתשה העצמית בעבודה על המ"ת החדש שסוף-סוף כמעט סיימתי! וזה באמת סוף-סוף, אני עובד עליו כבר שבוע שלם שזה שיא אישי חדש.
    בכל מקרה אני אפסיק לחפור, הנה השיר:

כמעט בסוף אבל הגוף כואב
    כמעט גומר אבל הלב דואב
    ובוכה, שנגמר לו כבר הכוח
    רגע אחד לפני מנוחה
    קור גדול ושנאה נוראה
    כמו תמיד, ממלאים את לבי הקטון

כשאני מטייל איתך, יוצא לסיבוב ארוך,
    מסביב לנבכי נשמתי, מוקף באפלה שבי
    ולחוץ מהסוף הקרב ובה, כשהקור והשנאה
    שורפים את הטוב
    שמאיר
    את השממה

כמו דרקונים לבנים
    שחגים מעל הפסגות הקפואות
    מרחף אני בלט
    לכוד בתוך עצמי אבוד

מחפש התשובה
    שתענה לשאלות
    ששאלתי לפני שנים
    ונאבדו קלות

כמעט איתך אבל היד חלשה
    כמעט לצידך אבל הדרך קשה
    כשאני, ננטש לבד עליה
    שניה לפני שהאור מגיע,
    כשאני רואה את פניך
    אש גדולה מכלה,
    את השנאה

כשאני מטייל איתך, יוצא לסיבוב ארוך,
    מסביב לנבכי נשמתי, מוקף באפלה שבי
    ולחוץ מהסוף הקרב ובה, כשהאש והאהבה
    מנסים לקבל מחדש
    להאיר
    את השממה

כמו דרקונים אדומים
    שעפים מעל הרי געש
    מרחף אני בלט
    לכוד בתוך עצמי

מחפש התשובה
    שתענה לשאלות
    של אלה המנסים להחזיר אותי
    מהקור והשנאה

כמו דרקונים זהובים, מרחפים מעל הים הרחב הגדול
    אור מנצנץ, שאגתם בכל מקום.
    באים לעזור, לברוח מהלא נודע
    שבו אני נמצע
    ואיתך, יש מקום לביטחון.

אשמח לתגובות בונות+ציון, אבל בבקשה, את המדע תשאירו בבית. אני שונא תגובות שמדברות על למה המטאפורה לא טובה או שחסרים אמצעיים אומנותיים או שהחרוזים מעולצים כי אני כותב שירים מהלב, וכל השאר מגיע רק כשהשיר כבר מוכן, ולא חשוב כמו המסר ורוב השיר. בתכלס זה שיר שהוא 100% מהלב אז תתיחסו בהתאם.

2. משתמש מנוסה
    שם: משנה?
    אחלה שיר,אהבתי ממש. ציון 9 מתוך 10

3. פקח לשעבר
    שם: ארוין ,כן זה השם שלי .
    מבנה השיר ארוך מדי, אני חושב שהיית צריך להוריד בית פה ושם .
    עוד משהו שמאוד הפריע לי ,לא הבנתי מה הוא הפזמון כי חילקת את הבתים במבנה 6-6-4-4 וככה לא בונים שיר עם מבנה .

אני חושב שהמילים נורא נוגעות לעיקר ואין פה קשר לתפל, השתמש בחדות ובעומק והצלחת לגרום לי לקרוא שוב את השיר .

7 מתוך 10
    סיפור חדש ,עלילה חדשה ,דמויות חדשות .
    אחרי 5 סיפורים מצליחים :
    לכודים בזמן
    אסון הזמן
    עולם אחר
    החולם
    אסון הטבע 1+2 +3 :עידן חדש

ועכשיו !
    בפורום ספרות !
    "פרשי התקווה" ,סיפור חדש ומרתק על סודות המחקר הגדול בעולם.
    ועל ארבעת הגיבורים שהיו אמורים בעבר להציל את העולם אך לא הופיעו כדי לעזור ,וכאן אתם נכנסים לתמונה!

פרשי התקווה !
    http://myforum.co.il/showthread.php?t=54134

4. משתמש מנוסה
    ארווין- הפזמון של השיר הוא:
    פזמון א'.כמו דרקונים לבנים עד ונאבדו קלות
    פזמון ב'- כמו דרקונים אדומים עד מהקור והשנאה
    כאשר המבנה שלהם זה (שני חלקים של 4 שורות כל חלק באורכים זההים), ו4 מתוך השורות זהות, כאשר הארבע האחרות דומות זו לזו.
    יש קצת בעיה מהבחינה של פזמונים ומן הסתם זה מודגש בגלל שלא כתבתי במשך הרבה מאוד זמן (כמעט שנה). אקח את הערתך לליבי ואני להשתפר בשירים הבאים.
    בנוגע לאורך, אני מכיר שירים שארוכים פי שלוש יותר מזה, שירים קלאסיים לא מהירים במיוחד, שהם ארוכים, אבל לא ארוכים מדי. בגלל שאין הרבה חזרה על דברים, כמו שאמרת, השיר נוגע בעיקר בעיקר (ולא הבנת אם זה דבר טוב או רע מהתגובה שלך). לכן השיר שלכאורה נראה ארוך הוא לא עד כדי כך ארוך. אם תקצר את הפזמונים לשורה הראשונה בלבד כמו שעושים בשירים עם פזמון חוזר, תגלה שהוא לא כל-כך ארוך. פשוט בגלל העובדה שהפזמון נכתב כל פעם מחדש הוא נראה ארוך יותר.
    בנוגע למבנה- כמו שאמרתי, אני לא מתמקד במבנה יותר מדי, אלא בכתיבה מהלב. אני כן מוודא שזה ישאר אחיד ובקצב קבוע, מה שגורם לבעיה כמו זו לפעמים.
    תודה על המחמאה בנוגע לחדות והציון, למרות שנראה לי קצת מוזר שאחרי כל-כך הרבה טענות למה יש בעיות השיר נתת 7. כנראה מראה שגם אם אין הרבה נקודות אור בולטות, הנקודות הטובות מספיק טובות כדי להביא למצב שהשיר יראה טוב.
    מפתיע אותי שלא דיברת על השורה האחרונה שדי מנותקת משאר השיר, שלי אישית מפריע ואין לי רעיון לשורה שתחליף אותה. תודה על המשוב.
    קלאדינו- אהה, ביקשתי ת"ב- מה שאומר, משוב מפורט עם מה טוב ומה רע. המשוב שלך לא עוזר לי בכלל. מה טוב בשיר? מה הסיבה שבגללה נתת 9/10 ולא 10/10. לא באמת כתבת משהו שאני יכול להיעזר בו כדי להשתפר.

5. מורחקים
    שם: אופיר
    אחי, עשית שיר על מ"ת O.o זה קצת קצת קצת עצוב
    היו שם הרבה קטעים מיניים כמו "כמעט גומר"
    טוב לא משנה אני יהיה רציני.

תראה, חלק מהבתים לא ממש באורך של בתים אחרים. אני מניח שאם תקרא את זה אתה לא תבין מה הבעיה, אבל אם תנסה נגיד להדביק לזה מוסיקה או משהו ולשיר, זה יראה לך מוזר.
    חוץ מזה שיר קול O:

6. משתמש מנוסה
    אוקיי אופיר, לשיר אין שום קשר למ"ת בשיט, הוא קשור לסיטואציה שבה נמצא המ"ת. ועדיין לא הבנתי את ה"קטעים המיניים" שאתה מדבר עליהם אז בוא, תספר לי למה התכוון המשורר.
    עכשיו, בנוגע למנגינה, עדיף לך לא לדבר איתי על מנגינה כי אני כותב שירים תוך כדי מנגינה ושר אותם אחרי זה לראות שהכל טוב. כל הבתים באורך של 6 שורות, והפזמון בנוי במבנה של שני חלקים של 4. יש קטע אחד (כמו דרקונים זהובים) שהוא יוצא דופן, ואני לא זוכר את השם האומנותי של הקטע שהמנגינה שלו יוצאת דופן, אבל גם זה קיים. אז בבקשה, בלי לדבר איתי על חוסר אפשרות להתאים מנגינה, כי אני כבר הלחנתי שלוש מנגינות שונות לשיר (לא כתבתי אותן כי אני לא יודע לכתוב תווים)

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •