המחשה:
מרכיבים: (8 מנות)
לבסיס המרק:
3 בצלים קצוצים
3 גזרים מגורדים גס
1 שורש פטרוזיליה מגורד
1 שורש סלרי קצוץ לקוביות
4 גבעולי סלרי קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות דק
לירקות המרק:
3-4 תפוחי אדמה שלמים
3-4 גזרים שלמים
1 חתיכת דלעת חתוכה לקוביות
3-4 קישואים חתוכים לטבעות
2 עגבניות קצוצות ללא הגרעינים
עלי פטרוזיליה
עלי שמיר
עלי סלרי קצוצים דק
מלח
פלפל שחור
כמו
וכורכום
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת בסיס המרק: ראשית מטגנים בשמן זית את הבצל והגזר ולאחר מכן מכניסים את שאר החומרים.
2. לאחר טיגון קצר מוסיפים לבסיס המרק את ירקות המרק ומוסיפים מעל את עשבי התיבול. יוצקים מים רותחים עד כיסוי הירקות. מתבלים במלח, פלפל שחור, כמון וכורכום.
3. מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה. בסיום הבישול ניתן לתת כמה סיבובי ריסוק במעבד מזון ידני על מנת להסמיך את נוזלי המרק.
קרדיט לmako