מה קרה?!רעידת האדמה (8.9 בסולם ריכטר )שהתרחשה ביפן ביום שישי הגיעה אל כולם, כולל אל הפוקימון.
מידורי הארדה, אמנית של משחק קלפי הפוקימון ושל המשחקים צייצה בטוויטר:
"אי אפשר לעזוב את הביניין. זה בסדר אם אני אשתמש במעליות, להתחשב בעובדה שאין בעיות בקומות האחרות. הממ עוד 3 ימים יתקנו את המעלית ונוכל לחזור לשגרה".
קן סוגימורי, מאייר של עבודות האמונות במשחקי הפוקימון, ציצץ בטוויטר גם הוא על מצבו האישי:
"אחרי טיסת העסקים שהתקיימה באוקוונה ב-11-10 במרץ, לא סבלתי מזה. טיסת החרה ליפן התבטלה ואי אפשר לחזור נכון לעכשיו. מחכה בנמל התעופה מאז הביטול"
אחרי כמה תגובות שונות ומשונות מאתרי אינטרנט, יוצר פוקימון סאטושי טאג'ירי בריא ושלם.
נינטנדו אמריקה צייצו גם הם בטוויטר בשל הדאגה:
"תודה על הדאגה! ברעידן האדמה אף אחד מחברת נינטנדו ביפן לא נפגע ולא קרה אסון גדול."
כולם חוששים מפגיעה חזקה שעלולה להיות קשה עבור גיים פריק או נינטנדו, זה אף יכול לפגוע בזכיינות (כמו שקרה ב-2004).
קן סוגימורי עידכן שוב בטוויטר שלו בקשר לסטאושי:
"הוא חיי"
קן גם לא הודיע בתיקשורת על התוכניות הקרובות. ככל הנראה התוכנית הקרובה של "פוקימון סמאש" תבוטל.
רעידת האדמה הזו היא אחת מאסונות הטבע הגרועות ביותר שהתרחשו ביפן. יותר מ-1000 הרוגים, פצועים ונעדרים. עם זאת, המפעלים הגרעיניים ביפן היתפוצצו וזה מהווה סכנה גדולה.
קן סוגימורי עידכן שוב בטוויטר שלו על מצבו האישי והביטחוני:
"חזרתי הביתה בביטחה. תודה לכל מי שדאג לי."
עם זאת, הוא אישר על המצב הביטחוני של גיים פריק:
"יתר על כן, גיים פריק במצב בטוח עכשיו"
מידורי הארדה עידכנה בטוויטר שלה על מצב האישי:
"אני בסדר, המעלית מתחילה להתאושש. אנשים רבים דואגים לי. תודה לכולם, לדואגים ואוהדי פוקימון!"
עד כאן, ליר ועומר. נמשיך לעדכן אותכם בקשר לרעידת האדמה.