אוזני המן במילוי טופי בוטנים
המחשה:
מצרכים:
לבצק:
100 גרם אבקת סוכר
220 גרם חמאת תנובה קרה, חתוכה לקוביות גדולות
500 גרם קמח
1 חלמון ביצה
1/3 כוס מים קרים
1 כף שומשום
קמח לרידוד הבצק
למילוי קרם הטופי:
1 כוס שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
1 כוס סוכר לבן
1 כף חמאת בוטנים
30 גרם חמאת תנובה
1/4-1/3 כוס מים
אופן ההכנה:
הכנת קרם הטופי:
1. מחממים את השמנת עם המים והחמאה ומביאים לרתיחה קלה.
2. במחבת רחב, מעל חום בינוני, ממיסים את הסוכר לקבלת קרמל שחום, יש לשים לב שלא לשרוף.
3. יוצקים בזהירות את השמנת אל הקרמל החום (הקרמל חם ומבעבע) ומערבבים קלות מעל חום נמוך לקבלת קרם אחיד וחום.
4. מצננים לטמפרטורת החדר. הקרם מסמיך בזמן הצינון ויהיה צמיגי ועדין.
5. אם הקרם סמיך או צמיגי מידי לאחר שמתקרר, מוסיפים מעט מים חמים (לא יותר מכף), מחממים קלות את הקרם במחבת ומערבבים היטב ובזהירות. מצננים שוב. את מרקמו הנכון מקבל הקרם לאחר הקירור על השיש.
6. מעבירים את הקרם לשק זילוף וחותכים חור לא גדול בקצה שק הזילוף (ניתן להשתמש גם בצנטר דק).
הכנת הבצק:
1. מעבדים עם היד את החמאה ואבקת הסוכר לעיסה אחידה.
2. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עוד קצת לעיסה אחידה.
3. מוסיפים את הקמח לאט תוך עיבוד, עד שמתקבלים פרורי בצק.
4. מוסיפים את המים לסרוגין ולשים לבצק חלק ואחיד.
5. מוציאים אל שיש נקי את הבצק הפרורי ולשים כדקה עם הידיים לקבלת בצק אחיד, לא לערבב מידי ולא ללוש יותר מידי.
הרכבת המאפים:
1. יוצרים מהבצק לבנה מאורכת ומניחים לנוח.
2. מחממים את התנור ל180 מעלות, מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
3. מקמחים קלות את השיש והמערוך ומחלקים את הבצק ל-4.
4. מרדדים כל חלק לעלה בעובי 3-4 מ"מ.
5. קורצים עיגולים מהבצק בעזרת כוס רחבה, ניתן להרים את עיגולי הבצק בעזרתה של סכין חלקה ומעט גמישה, תוך החלקת הסכין מתחת לעיגול בצק והרמה.
6. אוחזים עיגול בצק ביד ומקפלים שלושה קיפולים, מכל צידי העיגול כך שיצא משולש בצורת אוזן המן, מהדקים היטב את החיבורים בעזרת האצבעות, למעט בחלק העליון, שבו צריך להישאר מעין חור.
7. מכניסים את קצה שק הזילוף ומזלפים מהטופי לתוך אוזן המן, כ2/3 גובה. אוטמים את החור בלחיצה-ניתן להשאירו מעט פתוח.
8. אופים את אוזני המן כ-5-6 דקות לערך,מוציאים מן התנור ומצננים לגמרי.
9. מזלפים מעל ובתוך אוזן ההמן תוספת נדיבה מקרם הטופי.
בתאבון וחג שמח!
קרדיט לשף הלבן!