שיפודי סלמון לימוני


המחשה: ~אין~

מצרכים:

600 גרם פילה סלמון שלם, נקי מעצמות שומן ועור
1 לימון טרי
2 כפות עלי מרווה, קצוצים
טימין טרי
פלפל לבן גרוס
מלח גס
2 כפות שמן זית + שמן זית ליציקה
יין לבן
1 שן שום כתושה
פטריות שמפיניות קטנות
2 כפות שמיר קצוץ
שיפודי עץ גזורים לחצאים

אופן ההכנה:
1. חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ ומעבירים לקערה.
2. מתבלים בלימון סחוט, 2 כפות עלי מרווה קצוצים, כף טימין קצוץ, קורט קטן פלפל לבן גרוס, קורט מלח גס, 2 כפות יין לבן, שן שום כתושה, 2 כפות שמן זית, מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד.
3. משרים כ-20 דקות.
4. משפדים על שיפודי עץ קובית דג ופטריה לסירוגין.
5. מחממים את גריל התנור.
6. מסדרים את שיפודי הסלמון על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט ומעל יוצקים את הנוזלים.
7. מכניסים למרכז התנור וצולים 3 דקות.
8. מוציאים בזהירות ומסובבים את השיפודים 180 מעלות, ומעל יוצקים מעט שמן זית ומהנוזלים בתחתית.
9. צולים עוד כמה דקות, יש לשים לב שהשיפודים יצלו קלות, צבעם יהיה צלוי ובשלב זה נוציאם בכדי שהדג לא יתייבש.
10. לפני ההגשה בוזקים מעט שמיר מעל כל שיפוד ומגישים חם.

בתאבון!
קרדיט לשף הלבן