תומאס-
"תוסיף מתקפת רוח למתקפה השנייה של צרמנד'ר" אתה אומר לילד והוא מהנהן בחיוב.
"אוקיי צרמנד'ר מסך עשן כדי לעצור אותם ואז שלח מטחי גחלת!" אתה אומר לצ'רמנדר.
צ'רמנדר מוציא מפיו עשן סמיך שמערפל את כל האזור,הפוקימונים היריבים לא מצליחים לתקוף עקב העשן.
צ'רמנדר יורה גחלת ובאטפרי מנופף בכנפיו על הגחלת שמגביר את המהירות שלהן.
הן פוגעות בשתי הפוקימונים בחוזקה והם מתעלפים.
העשן מתפזר והמאמנים רואים שהפוקימונים שלהם לא יכולים להילחם יותר.
"מה?! זה לא יכול להיות! אתם עוד תשמעו מצוות רוקט!" אומר אחד האנשים וזורק מן כדור לרצפה שמפזר עשן,שהעשן מתפזר הם נעלמים.
"וואוו תודה רבה לך! בלעדיך הם היו מחסלים אותי! קוראים לי דילן,דילן ספלינג" אומר ומושיט את היד שלו,אתה לוחץ אותה בחיוך,אתה מציג את עצמיך בתור תומאס.
"כדאי שנלך למרכז הפוקימונים.." מציע דילן.
האריסון-
תדבר איתי בה"פ
"מטרתי? כמו רבים.. לתפוס לעצמי חבורת פוקימונים מגוונת וחזקה שאיתה אזכה בליגת האלופים של ג'וטו!" אתה עונה לה בביטחון.
"יפה מאוד! בהצלחה!" אומרת לך בחיוך ואתם ממשיכים ללכת.
"אני חייב למצוא משהוא עוד מעט נגיע לעיר ויולט ואני עם פוקימון אחד בלבד!" אתה אומר,אליס מחייכת.
"אל תדאג,אנחנו כבר ממש קרובים! יש שם הרבה פוקימונים!" אומרת בחיוך.
לאחר כמה דקות הליכה אתם מגיעים למקום,ליד המקום אתם רואים מערה גדולה וחשוכה,ליד פתח הכניסה יש שלט "מערת האופל,הכניסה אסורה", "המערה הזאת מאוד מסוכנת..היא רק למאמנים מקצועיים" מסבירה אליס.
אתם נכנסים לאן שרציתם ורואים מן יער קטן שמכיל בתוכו כמה פוקימונים,אתה רואה כמה מהם אך מבחין באחד שכבר ראית בעברשנח על אחד הענפים של עץ שנמצא קרוב אליכם.
דיוויד-
"אוי לא" אתה ממלמל בלחץ, "אני חושב שהדבר הטוב ביותר לעשות עכשיו הוא..." אתה לפתע מחייך.
"לתקוף שוב בגחלת" את האומר לטורצ'יק, "קדימה" אתה מעודד אותו.
"אל תדאג, אתה תצליח לנצח אותו אם תאמין שאתה יכול" אתה מעודד אותו.
"טורצ'יק!" אומר טורצ'יק ושולח גחלת מהירה שפוגעת בגבו של טדיאורסה ומפילה אותו על הרצפה.
"טדי?!" טדיאורסה אומר בעצבים ומסתובב לטורצ'יק,הוא מסתכל על טורצ'יק במן מבט מאיים ואתה שם לב שטורצ'יק קצת מאוים מטדיאורסה.
טדיאורסה שולף ציפורנים ומתכונן להתקיף את טורצ'יק.
"אם הייתי יודע את המתקפות שלו זה היה מועיל לי" אתה אומר ומוציא את הפוקידע.
"טדיאורסה יודע את המתקפות הבאות:שריטה,פזילה,חבטות זעם, שיסוע ושבירת לבנים"
נוקו-
את נותנת יותר מדי פקודות,מותר לתת עד שתי מתקפות בכל תור.
"וורמפל מעולה למדתה מתקפה! אוקי תשתמש בירי חוט שיעצור את פוציאנה! לאחר מכן עוקץ רעל על קורפיש! לאחר מכן נשיכת חרק על פוציאנה ועוקץ רעל נוסף על קורפיש בשיא החוזק קדימה!" את אומרת לוורמפל.
וורמפל יורה חוט שהפעם פוגע בפוצ'יאנה ועוצר אותה,אך קורפיש מתקרב וורמפל לא מספיק לשגר את עוקצי הרעל,קורפיש אוחז בו בחוזקה, "וורמפל!" קורא וורמפל בכאב,הוא מנסה לשגר עוקצי רעל על קורפיש אך זה לא מצליח, לפתע קורפיש עוזב את וורמפל ומוטח על הרצפה, "תיזהרי לפעם הבאה!" אומרת הילדה ופתאום את רואה רלטס השתמשה בבילבול בשביל לעזור.
וורמפל מותש מאוד אחרי המתקפה של קורפיש.
קודאק-
"אממ.." אתה מנסה לחשוב על תירוץ משכנע.
"הא,קיי? הוא חבר של אבא שלי,הוא פשוט ליווה אותי במסע,והלך לא ממזמן לעזור לאבא שלי,פעם פשוט נפגשתי עם אישה מצוות אחד שנקרא גלקטיק,והוא עזר לי ללכת משם,כמובן שלא ידענו מה היא עושה..אבל..אני לא יודע,הוא פשוט חבר של אבא שלי,הורה מלווה כזה..חחח.." אתה מסביר לה.
"אהה.. אוקיי מגניב!" אומרת סוזן ונראה שהיא מאוד מאמינה לך וסומכת עליך!
אתם נכנסים לבניין ורואים הרבה אנשים הולכים ומדברים עם כל מיני מסמכים ומכשירים.
אתם ניגשים לדלפק ומסבירים לפקידה את הסיפור.
"האמת.. ששבאותו הלילה הייתה גניבה של מכשירי פוקאטץ' גם, אנחנו התקשרנו לשוטרת ג'ני והיא עדיין בחיפושים אחריהם.. אם תצליחו להחזיר את כל הפוקאטצ'ים אני אדאג שתקבלו על זה פרס!" אומרת הפקידה.
אתם יוצאים מהבניין, "נו או, אנחנו בחיים לא נתפוס אותם! אנחנו לא יודעים איפה הם בכלל!" אומרת סוזן ובידוף מנסה לחשוב על משהו!.
לפתע אתה מרגיש רטט בפוקידע שלך,שיחה מהשוטרת ג'ני.
"קודאק שומע?" אומרת השוטרת, "כן" את עונה לה.
"אחרי חקירה וחיפוש רמזים בבית הספר וגם בבנין הפוקאטץ' ששם גם הייתה גניבה,כל הרמזים מובילים למערה בדרך 204 ששמה נתיב ההרס,תנסו לחפש שם ואני אבוא הכי מהר שאוכל" אומרת השוטרת ומנתקת.
"נו מה היא אמרה?" שואלת סוזן.