תומאס-
אתה מוציא את הפקידע כדי לזהות את הפוקימונים הנמצאים בסביבה.
על הרצפה אתה מבחין ב-"קאטרפי-פוקימון הזחל,קאטרפי חי ביערות ובמקומות עם הרבה צמחייה,בשביל להתגונן מאויבים הוא מטיז מהאנטנות האדומות על ראשו צחנה מסריחה מרחיקה אותם".
לפתע אתה רואה מגיח משיח "פארס-פוקימון סרטן הפטרייה,על גבו גדלות שתי פטריות,הן גדולות ככל שהפארס עצמו גודל,בטבע פארס אוכל גרגרים ופירות שהוא מוצא".
אתה מבחין בפוקימון מעופף באוויר,אתה מזהה אותו כ-" פידג'יוטו-פוקימון היונה המהירה,פידג'יוטו הוא ההתפתחות של פידג'י,הוא עף עם כנפיו בחיפוש אחר טרף בקרקע,הם נעים בדרך כלל בקבוצות נדידה שיכולות למנות עד כ-40 פרטים".
אתה מכוון את הפוקידע על הפוקימון של המאמן ואתה מזהה אותו כ-"אלקטאבז-זרמים חשמליים עוברים בכל גופו,כשיורדת החשיכה הוא משתמש בחשמל שבגופו בשביל להאיר את עצמו כדי שיראה לאן הוא הולך,בטבע הם יכולים מאוד להזיק למי שמתקרב אליהם ומלחיץ אותם" הפוקידע נכבית.
"זה רק כלום! יש פה עוד פוקימונים! אתה מעונין באחד מהם?" שואל דילן,אתה רואה שהמאמן ואלקטבאז המשיכו בדרך.
האריסון-
"את צריכה עזרה? אוכל להתשמש בטוטודייל/ג'ירפריג ולעזור לך!" אתה שואל אותה.
"מממ זה יהיה בסדר!" אומרת אליס ומוציאה את טוטודייל מהפוכדור שלו.
"אוקי טוטודייל הפעם המאמן שלך לקרב הזה יהיה האריסון ואני עם ג'ירפרינג בגלל שזהו הקרב הראשון שלו" אליס מסבירה לטוטודייל והוא מהנהן בהסכמה, "טוטודייל!" קורא טוטודייל ומסתכל עליך,מחכה לפקודות.
דיוויד-
"יש" אתה קורא בחיוך ומלטף את ראשו של טורצ'יק,"כל הכבוד" אתה משבח אותו על הקרב ומוציא פוכדור ריק מהתיק שלך.
בעודך חושב מחשבות על אם טדיאורסה יתפס והאם לא,אתה נושם נשימה עמוקה וזורק לבסוף את הפוכדור על טדיאורסה ומחזיק אצבעות בתקווה שילכד,הוא נכנס לפוכדור,הפוכדור נע מצד לצד.
נידנוד ראשון...
נידנוד שני...
נידנוד שלישי..
נעצר!
תפסת טדיאורסה!
"טורצ'יק!" טורציק קורא בשמחה.
מה תעשה?
נוקו-
דג? פוקימון מים..חחח
"אממ אני ילך לקורס ואז אולי לדייגים אבל יש לי כבר דג אז אני לא צריכה" את אומרת והולכת לכיוון השלט.
בדרך לשלט את מבחינה גם במכון העיר,הוא נראה לך גדול מאוד אך את לא נכנסת אליו וממשיכה לקורס.
את רואה עוד שלט מעל לבית קטן ובו עומדים טור קצר של אנשים,את לפתע נזכרת במכון וחושבת לעצמיך אם כדאי להיכנס ולבדוק אותו מבפנים.
מה תעשי?
קודאק-
"תלכי את לשמאל..ואם יקרה משהו,תאמרי למיסדריבוס לבוא לצד שלי..אבל תוציאיא את כל הפוקימונים שלך כבר עכשיו..ביי" אתה אומר לסוזן.
"אל תדאג! טרטוויג ואני נסתדר מצוין! ואם לא יש לי פה את מיסדריווס ואת אזוריל!" אומרת סוזן ואתם מתפצלים.
אתה פונה ימינה עם להב,מאנקי ובידוף,אתם הולכים וממשיכים בתוך המערה,קולות של טיפות מים נופלות מתקרת המערה נשמעות לכל אורך ההליכה,לפתע אתה רואה פתח יציאה מהמערה,אתה יוצא ורואה את העיר ג'ובילייף על מעין גבעה, לפתע אתה רואה את טרטוויג של סוזן יוצא מפתח המערה, "טרט טרטוויג!" הוא אומר וחוזר לפתח מהערה ומסתכל עליך, "טרטוויג!" הוא אומר שוב.
מה תעשה?