תומאס-
ספוילר
"זעם דרקון, מה?" אתה אומר בחיוך לאחר שהפוקידע מציינת את המתקפה החדשה שצר'מנדר למד.
"קדימה צרמנד'ר, השתמש במסך עשן כדי לבלב בפעם האחרונה את פידג'יאוטו, ואז סיים את הקרב עם זעם דרקון!" אתה אומר לו במהירות
צ'רמנדר מוציא מפיו עשן סמיך שמץפשט לכל האזור,פידג'יוטו לא רואה כלום ונשאר במקומו! לאחר מכן צ'רמנדר יורה מפיו אש בגוון ירוק בהיר שפוגעת בפידגי'וטו בחוזקה.
אחרי שהעשן מתפזר הוא שוכב על הקרקע ולא זז,פידג'יוטו לא יכול להילחם!
האריסון-
ספוילר
"יש תפסתי טיירוג!" אתה קורא בשמחה ואליס מצחקקת מההתרגשות שלך.
אתה רץ לכיוון טוטודייל ושנכם רוקדים לכם בכיף, אתה מלטף את ראשו ומחייך אליו, "אני ואתה צוות לא רע מה?! כל הכבוד לך." אתה אומר לו, "טוטודייל!" הוא אומר בקול מצחיק ורץ לאליס וקופץ עלייה.
"אני רואה ששניכם הסתדרתם מצוין!" אמרת אליס בחיוך.
"תודה רבה לך אליס!" עכשיו יש לי שלושה פוקימונים ואני מוכן למכון!" אתה אומר לה בקריצה.
"אין בעיה.. אבל כדאי שתתאמן והרבה! כי לשני הפוקימונים שלך יש חולשה כנגד פוקימוני המכון" אומרת אליס.
אתה לוקח את הפוכדור של טיירוג ושם אותו בחגורה, "מכון העיר ויולט הינה אני בא!!!" אתה צועק בהתרגשות וממשיך עם אליס בדרך, "מה את אומרת? נמשיך להסתובב כאן ונחפש לך פוקימון נחמד, עזרת לי והעזור לך!" אתה שואל אותה לפתע,היא מחייכת, "חחחח תודה זה מאוד מחמיא לי! אבל לא נראה לי שיש כאן פוקימונים שאני רוצה.. אני מחכה ליער אזליה,הוא קצת רחוק מכאן,יש שם פוקימון שאני רוצה לתפוס" מסבירה לך אליס.
לפתע אתה מרגיש רטט בכיס ורואה את הפוקדיע רוטטת,אתה מסתכל ורואה שיש לך שיחה מוונסה.
דיוויד-
אתה חושב קצת ולאחר מכן קוטף שני פירות שנראים כך, אחד אתה מושיט לפםוקימון,בהתחלה הוא קצת חושש ממגע ידיך אך כעבור כמה שניות צובר אומץ ולוקח את הפרי ואוכל אותו, "לוטאד!" קורא הפוקימון תוך כדי אכילה,אתה מתחיל לאכול את הפרי,הפרי מאוד טעים לך! תוך כמה שניות אתה אוכל את כולו.
"מי אתה, פוקימון נחמד?" אתה אומר ומוציא את הפוקידע שלך ומכוון אותה לכיוון הפוקימון שראית
"לוטאד-פוקימון עלה המים,לוטאד חיים בקרבת מקורות מים שבהם הם מבלים את רוב זמנם,כשאויב מתקרב,לוטאד צפים מתחת למים ומסתתרים מתחת לעלה שעל גבם עד שהסכנה חולפת" הפוקידע נכבית.
לוטאד מסיים לאכול,"לוטאד!" אומר בחיוך ומתחיל ללכת ולהתרחק ממך.
נוקו-
את מחכה בתור אך שמה לב שהוא הרבה יותר קצר ממקודם,כעבור כמה דקות את מגיע למן שולחן עץ שמאחוריו יושבת על כיסא"שלום לך" האישה אומרת בנחמדות.
"אני רוצה להירשם לקורס!" את אומרת לה והיא לוקחת נייר ועט ומגישה אותם לך.
"קורס שני מתחיל בעוד כמה דקות,בינתיים תרשמי את שמך ואת גילך ומיד נקרא לך! דרך אגב,לי קוראים ליסה" אומרת ליסה בחיוך.
קודאק-
ספוילר
"סוזן תקשיבי טוב! אני צריך שאזוריל שלך ירטיב את גולדין שלי כל הזמן! צאי גולדין!" אתה אומר לה ומוציא את גולדין,גולדין מקפצצת בגלל חוסר המים אך סוזן מורה על אזוריל להרטיב אותה,והיא יושבת על הקרקע.
"טוב חברה..אין מצב שאנו מפסידים! אז קדימה! בואו ננצח את צוות גלאקטיק האפסים האלה!" אתה קורא.
"מי שמדבר על אפסים.." אומרת האישה.
"קדימה! בידוף ולהב תשתמשו בנהמה על פורגלי ומנקי פזילה! גולדין תשתמשי בעל קולי על פורגלי! ואז פעימת מים על הזובאט!" אתה אומר להם ומיד מוסיף, "קדימה! להב גחלת,בידוף ניב על,גולדין פעימת מים ומנקי חבטות זעם על הגולבאט ולאחר מכן אותו הדבר על פורגלי!".
להב ובידוף נוהמים בעוד עיניו של מנקי מחפשות את של פורגלי.
הוא נעצר מכל המתקפות, "קדימה תמשיך!" אומר האישה ופורגלי ממשיך לכיוונם.
לפתע גולדין משחררת מקרנה קול מוזר שפוגע בפורגלי אך הוא לא עוצר ומחייך חיוך מרושע, "לפורגלי יש יכולת שמונעת ממנו מלהיות מבולבל!" אומרת האישה.
לפתע כל הפוקימונים המעופפים מתחילים להוציא מפיהם קול מחריש אוזניים,כל הפוקימונים עוצרים מלפעול ומכסים את אוזניהם,פורגלי שלא רגיש למתקפת בילבול ממשיך ושולף את ציפורניו לכיוונו של להב,מאנקי מבחין זאת ורץ במהירות לכיוון פורגלי אך זה מאוחר מדי,פורגלי קרוב מאוד לצ'ימ'צאר אך מאנקי קופץ וחוטף את המכה במקומו,הוא נופל על הרצפה ולא קם,הקול מופסק, "צ'ימצ'אר!" קורא צ'ימ'צאר ורץ למאנקי ואחר כך מסתובב ומסתכל על פורגלי בעצבים.
לפתע אתה שומע קולות של ריצה על הקרקע שמתקרבות אליכם.