שלום, ראיתי שלא עושים פה סיקורים אז החלטתי לעשות אחד(אם זה הפורום המתאים...).
אחד באפריל- מה עושים?
כיום מכירים את אחד באפריל כ'יום הכזבים' או גם 'יום השוטים' ואפילו 'יום המתיחות הבינלאומי!'. באחד באפריל נוהגים למתוח אנשים, לעבוד עליהם ולשקר בשביל הצחוק. בכל אחד באפריל היו מתיחות שונות של הרדיו ושל רשתות האינטרנט והטלוויזיה. (זיכרו! אם מנסים לספר לכם משהו שנראה לא נורמלי, אל תאמינו!).
אחד באפריל- מתיחות נודעות...
באחד באפריל, שנת 1950 הודיעה הטלוויזיה על הטמוטטות מגדל פיזה שבאיטליה, מה שעורר בהלה רבה מאוד. באחד באפריל, שנת 2004 מגיש התחזית בערוץ 2 הודיע כי יורד מטר זהב וכל התושבים יצאו מבתיהם בתדהימה והמשיכו להאזין לדני רופ(המגיש) שהוסיף כמה נקודות ואמר: 1.4.04.
המקור
המקור של המנהג לא ידוע אך יש טוענים שיש קשר לצרפתים ולמנהג. מייחסים את לוח השנה שלהם אל התאריך ואל המנהג אך כיום המקור לא ידוע ומנסים לחפשו.
דעה שלי
בשבילי זה כמו יום הולדת שני! אני מתה על התאריך הזה, עשיתי המון מתיחות! תקשיבו, אם אין לכם מתיחות, תכתבו בגוגל: מתיחות לאחד באפריל. כדאי לנסות להשתמש בהן. אם בא לכם לעשות מתיחה משותפת, כדאי לארגן שבוע או אפילו חודש מראש את המתיחה. מתיחות שהיו פעם יכולות להיות מאוד נחמדות, זיכרו.
הערות
הסיקור אומנם קצר, אך הרחבה יותר מזו.. קצת קשה. כדאי לכם להקשיב לעצות שלי לאחד באפריל הבא! (ואולי תצפו גם בבוב ספוג, פרק האחד באפריל ותלמדו כמה מתיחות נחמדות, ועוד משהו, חבל שלא עושים פרק של פוקימון האחד באפריל!)
קרדיט לויקיפדיה על המידע!