לא, האשכול הזה יהיה פעיל לנצח נצחים! יש לפעמים זמן מת בין התקפת שאלות לאחרת
כשפוקימונים פראיים עושים Can't Escape לפוקימון שהוא ברמה גבוהה מהם, יש לזה סיבה? אני מתכוון - אני עכשיו מאמן הופיפ שלי והוא ברמה 42 נגד פוקימונים ברמה 30 בערך, ופוקימונים כמו ארבוק וראטיקייט [באותה רמה] לא נותנים לו לפעמים לפרוש מהקרב. זה בגלל שהוא לא בצורה האחרונה שלו? או שפוקימונים שנראים יותר "חמודים" עושים להם לפעמים בעיות, וגם בצורה השלישית שלו לפעמים יקרה לי מצב כזה?
זה תלוי במהירות של המשתמש מול הפוקימון הפראי
וכמובן יכול להיות שליריב יש יכולת שמונעת מהפוקימון שלך לברוח
יש לך בקישור הזה את הנוסחה של בריחה מקרב:
http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Escape
[FONT='Arial','sans-serif']אני יודע, אבל לא דיברתי על פוקימונים כאלה. תודה על ההסבר[/font]
[FONT='Arial','sans-serif']אני שוקל עכשיו להתחיל לאמן האנדום, ופתאום אני מתלבט אם כדאי לי לעשות אותו תוקף משולב: מצד אחד, ההגנה הפיסית שלו נוראית, ולשים לו טבע ניטרלי בעיני זה יהיה די פשע, למרות שאני גם מאמן [/font][FONT='Arial','sans-serif']EV[/font][FONT='Arial','sans-serif'] יחד עם מאיצים של הדור ה-4, אז הוא בכל זאת יהיה יותר חזק בהגנות שלו מבד"כ. עכשיו אני מרבה אותו עם אבא ניינטלס, ופתאום חשבתי אולי לעשות אותו תוקף משולב בכל זאת, למרות שאני מתכנן לשים לו טבע [/font][FONT='Arial','sans-serif']BOLD[/font][FONT='Arial','sans-serif'], כדי לשפר לו את ההגנה הפיסית. עד עכשיו חשבתי שבשביל תקיפה משולבת, צריך לשים לפוקימון [FONT='Arial','sans-serif']טבע ניטרלי[/font], אבל פתאום אני לא בטוח שזה יהיה רע לעשות אותו תוקף משולב למרות שטבע [/font][FONT='Arial','sans-serif']BOLD[/font][FONT='Arial','sans-serif'] מדכא לו את ההתקפה הפיסית. ההתלבטות שלי - האם כדאי? [/font]
[FONT='Arial','sans-serif'] [/font]
[FONT='Arial','sans-serif']למה תוקף משולב?[/font][FONT='Arial','sans-serif'] חשבתי ללמד אותו [FONT='Arial','sans-serif']ניב רעם[/font] שהוא לומד ע"י מחזיר המתקפות. התקפה שהיא גם קאונטר כנגד החולשה שלו למים, וגם מוסיפה לי עוד טייפ למובפול הכללי של הצוות שלי לבאטל טאוור, כי אני לא נוהג לשחק פוקימוני חשמל. אבל עכשיו אני מתלבט אם נגד פוקימון מים [FONT='Arial','sans-serif'](מונו)[/font] למשל, האם [FONT='Arial','sans-serif']ניב רעם[/font] תהיה יותר אפקטיבית מ[/font][FONT='Arial','sans-serif']CRUNCH[/font][FONT='Arial','sans-serif'] או [/font][FONT='Arial','sans-serif']DARK PULSE[/font][FONT='Arial','sans-serif'] שגם זוכות לתוספת של סטאב וגם עושות נזק [FONT='Arial','sans-serif']ניטרלי [/font]לאוייב ולא חצי או משהו כזה? [FONT='Arial','sans-serif'][מנקודת הנחה ששתי ההגנות של האוייב מסוג המים מונו שוות][/font][/font]
[FONT='Arial','sans-serif']התקפות פיסיות נוספות שאני יכול ללמד אותו הן כמובן[/font][FONT='Arial','sans-serif']RETURN[/font][FONT='Arial','sans-serif'] [/font][FONT='Arial','sans-serif'] ו-[/font][FONT='Arial','sans-serif']SUCKER PUNCH[/font][FONT='Arial','sans-serif'] [/font][FONT='Arial','sans-serif']ע"י מלמדי המתקפות בחזית הקרב, שהן, ובייחוד האגרוף שיכול לזכות לפריוריטי – התקפות פיסיות מפתות להשתמש בהן.[FONT='Arial','sans-serif'][/font][/font]
[FONT='Arial','sans-serif'] [/font]
[FONT='Arial','sans-serif']למעשה, עם כל משפט שאני כותב במונולוג הזה, אני יותר ויותר משתכנע לחזור לרעיון המקורי שלי – לאמן האנדום שיהיה תוקף מיוחד, ולא להתחכם עם זה, כי בתכלס – הסוגים שאש חלש נגדם [/font][FONT='Arial','sans-serif'][מים,דרקון, אש ואבן אם אני לא טועה?] [/font][FONT='Arial','sans-serif']יש לי את הסטאב הנוסף של [/font][FONT='Arial','sans-serif']האנדום [/font][FONT='Arial','sans-serif']שהוא מכת אופל כלשהיא בהתאם לסוג ההתקפה שלפיה אבחר לאמן אותו לגדולות, שהסוג הנ"ל חלש רק נגד [/font][FONT='Arial','sans-serif']אופל, ברזל, ולוחם [/font][FONT='Arial','sans-serif']אם אני לא טועה?[/font][FONT='Arial','sans-serif'] אני חושב על הרעיון של אימון האנדום כתוקף משולב, ואז עולה בראשי המשפט "תפסת מרובה לא תפסת", האם יש בכך אמת? מרוב אימונים ונקודות [/font][FONT='Arial','sans-serif']EV[/font][FONT='Arial','sans-serif'] שאשקיע בו, הוא בסוף יהיה בטח יותר חלש, כי יש עוד תכונה להשקיע בה שהיא כבר מתחילה במינוס, כי הטבע שלו מדכא אותה... בקיצור – עזרה? [למרות שנדמה לי שכבר די השתכנעתי][/font]
סליחה על הבלאגן! כנראה זה נדפק כשהעתקתי את זה מהוורד לכאן... :-\
אני יודע, אבל לא דיברתי על פוקימונים כאלה. תודה על ההסבר
אני שוקל עכשיו לאמן האנדום. ופתאום אני מתלבט אם כדאי לי לעשות אותו תוקף משולב: מצד אחד, ההגנה הפיסית שלו נוראית, ולשים לו טבע ניטרלי בעיניי זה יהיה די פשע, למרות שאני מאמן EV יחד עם מאיצים של הדור ה-4, אז הוא בכל יהיה יותר חזק בהגנות שלו, ובפיסית במיוחד מבד"כ. עכשיו אני מרבה אותו עם אבא ניינטלס, ואני שוקל לעשות אותו תוקף משולב בכל זאת, על אף התכנון שלי לשים לו טבע BOLD, כדי לשפר לו את ההגנה הפיסית. עד עכשיו חשבתי שבשביל התקפה משולבת צריך לשים לפוקימון טבע ניטרלי, אבל פתאום אני לא בטוח שזה יהיה רע כ"כ לעשות אותו תוקף משולב למרות הטבע שלו שמדכא התקפה פיסית. ההתלבטות שלי - האם כדאי?
למה תוקף משולב?
חשבתי ללמד אותו ניב רעם שהוא לומד ע"י מחזיר המתקפות. התקפה שהיא גם קאונטר כנגד החולשה שלו למים, וגם מוסיפה לי עוד טייפ למובפול הכללי של הצוות שלי לבאטל טאוור, כי אני לא נוהג לשחק פוקימוני חשמל בד"כ, אבל עכשיו אני מתלבט אם למשל נגד פוקימון מים (מונו) האם ניב רעם תהיה יותר אפקטיבית מCRUNCH או DARK PULSE שגם זכותו לתופסת של סטאב וגם עשותו נזק ניטרלי לאוייב ולא חצי או משהו? [מנקודת הנחה ששתי ההגנות של האוייב מסוג המים מונו שוות]
התקפות פיסיות נוספות שאני יכול ללמד אותו הן כמובן RETURN ו-SUCKER PUNCH שאותה הוא לומד ע"י מלמדי המתקפות בחזית הקרב, שהן, ובייחוד האגרוף שיכול לזכות בפריוריטי - התקפות פיסיות מפתות להשתמש בהן.
למעשה, עם כל משפט שאני כותב במונולוג הזה, אני יותר ויותר משתכנע לחזור לרעיון המקורי שלי - לאמן האנדום שיהיה תוקף מיוחד, ולא להתחכם עם זה, כי בתכלס - כנגד הסוגים שסוג האש של האנדום חלש נגדם [מים,דרקון, אש, ואבן אם אני לא טועה?] יש לי את הסטאב הנוסף שלו, שהוא מכת אופל כלשהיא בהתאם לסוג ההתקפה שלפיה אבחר לאמן אותו לגדולות. שהסוג הנ"ל חלש רק נגד סוגי ברזל, לוחם ואופל. הרעיון של אימון האנדום כתוקף משולב מעלה בי את המשפט "תפסת מרובה לא תפסת", האם יש בכך מן האמת? מרוב אימונים ונקודות EV שאשקיע בו כדי לחזק לו את ההתקפה הפיסית המדוכאת, זה יבוא על חשבון התכונות האחרות שלו כמו מהירות, הגנות למיניהן וההתקפה המיוחדת [שלה הוא פחות זקוק].
בקיצור - עזרה? [למרות שנדמה לי שכבר די השתכנעתי]
נק' EV מתווספות רק אחרי שהורגים פוקימון?
הכי טוב ופשוט זה לעשות אותו תוקף מיוחד ולתת לו טבע שמעלה הגנה.
אתה נותן לו להביות ו-dark pulse לסטאב
קרן סולרית נגד רוב הסוגים שסופר אפקטיבים עליו
ועוד מתקפה לבחירתך, כמו יום שמשי שגם תעזור עם הקרן סולרית וגם תחזק את הנזק של להביור
אגב, במידה וההתקפות שלך שוות וההגנות של היריב שוות, בו נחשב כמה נזק כל מתקפה תעשה:
ניב רעם עושה 65 נזק, כפול 2 כי זה סופר אפקטיבי (נגד מים)=130
dark pulse ו-crunch עושות נזק של 80. זה כפול 1.5 בגלל סטאב=120
אבל זה רק במידה שההתקפות שלך האונדום שוות וגם ההגנות של היריב שוות.
וזה גם לא לוקח בחשבון את 95% הדיוק של ניב רעם.
שמחתי להחכים. חשבתי שסטאב עושה נזק של 200%, ולא של 150%. טוב לדעת!
בכל מקרה, אני אכן אלך על תוקף מיוחד, אבל אני אנסה לחשוב על סט שונה מסט השמש החרוש והיעיל כמובן שמומלץ לתת לפוקימון אש שתוקף מיוחד כמוהו.
כדי להעביר משפט IV מסויים לצאצא, חפץ האימונים שיכול להעביר את אותו משפט צריך להיות מחומש ע"י הנקבה\זכר [מישהו ספציפי מהם הכוונה], או שזה לא משנה על מי מהם? בשביל להעביר משפט כזה הלאה, אני צריך גם שלהורה שמחזיק בחפץ יהיה ת'משפט, או שהעיקר שהם יחומשו בחפץ? והאם התנאים משתנים כשמדובר בנקבה ובזכר שהם לא אותו פוקימון?
כל המידע על IV אתה יכול לקרוא פה:
http://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/IV
להתחיל להסביר זה יהיה יותר ממסובך
לגביי הערבת IV ברבייה, תרד למטה פה:
http://bulbapedia.bulbagarden.net/wi...A9mon_breeding
מה-iv בקושי הצלחתי להבין משהו, מחלק מהרבייה כן, את השאר אני גם אנסה בקרוב.
זה נכון שגם לזכרים יש אפשרות להעביר טבע ע"י החזקת Everstone? כי לפי האייטם בסרבי, רק הנקבות יכולות להעביר.
אם אני מפתח גבייט ברמה 49 [כדי שילמד לי Dragon Rush לפני רמה 50], ואז כשהוא גארצ'ומפ, אחרי נניח רמה אחת עם ההתקפה, אני מוחק אותה. האם אני אוכל להחיות אותה בעזרת Heart Scale, או שבגלל שגרצ'ומפ עוד לא למד אותה לפי הלבל אפ שלו אז ההתקפה לא תהיה לו במאגר ההתקפות שניתן להחזיר?
יש משהו באגג מובס של רייהורן שלא הבנתי. כתוב שם שהוא יכול ללמוד Swords Dance ע"י רבייה, אבל הוא גם יכול ללמוד את זה ב-tm, ככה שזה ברור שאם הוא לומד את זה ע"י Tm, הוא גם יוכל לקבל את ההתקפה ברבייה. הבנת אולי מה הקטע כאן?
ברוב המשחקים זה אפשרי רק ע"י הנקבות או דיטו.
בHGSS בלבד אפשר גם ע"י הזכרים.
בטח שיהיה אפשר להזכיר לו-הוא למד את המתקפה.
ואפילו אם הוא לא למד אותה, אלא הייתה לו את האפשרות ללמוד.
הכוונה שהוא יכול ללמוד את זה מאוד מקומות, למשל ע"י רבייה עם אבסול.
אל תשכח שעד לדור 5 ברגע שאתה מלמד פוקימון TM, החפץ של ה-TM נמחק.
בדור ה-V עוד לא התנסיתי. ככה שלא היה לי מושג.
יש לי כמה קושיות חדשות:
- פוקימון שעולה יותר מרמה אחת מפוקימון אחר, הוא יקבל ממנו את ה-EV שהוא נותן פעמיים ואם הוא מחזיק מאיץ תכונה כלשהיא הוא גם יעניק לו X2 EV בקרב הזה?
- MY FUTURE LOVE [פוקימון עשב שלי] תוקפת אוייב ב-BATTLE TOWER. היא מחזיקה עליה MIRACLE SEED והיא תוקפת את האוייב בהתקפה GIGA DRAIN [והיא משפיעה עליו בצורה ניטרלית]. מה יהיה כוח ההתקפה?
האם תוסף הסטאב נוסף אחרי השקלול של כוח ההתקפה עם התוספת של ה-20% של המיראקל סיד, יעני 72 כוח, ואז כפול 1.5 של הסטאב? או שקודם נותנים תוספת של הסטאב, ואז זה יוצא 90 כוח כפול 20% מה-90 [או בכלל מה-60 המקורי?] ?
ואיך בכלל מחזקי המתקפות פועלים? האם הם מחזקים את ההתקפה מהכוח המקורי שלה, או אחרי תוספת של סטאב...?
- פוקימון עם EARLY BIRD שמשתמש ב-REST יתעורר אחרי תור אחד של אי-תגובה, או שאין אפשרות להפחית את מספר התורות שישנים בהם ברסט?
תודה!
לא כ"כ הבנתי את השאלה הראשונה, תנסה לנסח שוב
לגביי השאלה השניה The Little Elbaz כבר עשה את החישובים, אם הוא חישב נכון זה אותו הדבר.
והיכולת מקצרת בחצי את מספר התורות שהמשתמש אמור לישון.
באופן אקראי נקבעים כמה תורות הפוקימון ישן, ואז היכולת מחלקת את זה ל-2.
תאורתית אחרי תור 1, 4 תורות וכו', תלוי כמה הוא היה יושן בלי היכולת.
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)