הקדמה:
שלום, אני נל, למי שלא מכיר.
שמתי לב שיש המון ילדים שמכינים ששיות לגמרי לא טובות, אז החלטתי להכין מדריך לששיות (גם אני די מתחילה בנושא).
אני אתן מדריך לששיות מהדורות הבאים:
דור 1
דור 2
דור 3
דור 4
(את השמות של דור חמש והסוגים אני לא מכירה אז אולי בהמשך.)
תוכן:
~שישיה?~
~סוגים חשובים~
~תכנון השישיה~
~סיימנו...? מתחילים...?~
~התוצאה+המלצות~
~הערות~
שישיה?
מה זה בכלל? זה צוות הפוקימונים שילווה אותך במשך המשחק. כאשר אתה תופס פוקימון, חשוב פעמיים, מי הוא? איזה סוג? האם הוא מוצא חן בעיני? האם הוא יעזור לי? מה דעתי עליו? אם תפסת פוקימון, לא תוכל לשחרר אותו, אלא רק לשלוח אותו לפרופסור או להשאיר אותו אצלך.
סוגים חשובים
כשאתה מתכנן שישיה, אתה חייב לדעת מהם הסוגים העיקריים הקיימים. הסוגים העיקריים בכל, אבל בכל משחק הם מים, עשב ואש. סוגי משנה אחרים חשובים הם חשמל, מעופף, דרקון, אבן ולחימה. כמובן שיש עוד סוגים חשובים, אך הסוגים שציינתי הם לדעתי חשובים בעיקר.
תכנון ששיה
אחרי שבדקת מהי שישיה, אתה מכיר את הסוגים ויודע איזה פוקימונים אתה אוהב, עליך לתכנן אותה. איך? אז ככה: שישיה טובה בנוייה בדרך כלל מסוגים רבים ושונים. קודם נתחיל בהתחלתי. בדרך כלל ההתחלתי משפיע על המשך המשחק, וזו החלטה שתשפיע על כל הדרך שלך ועל כל התיכנון. עכשיו נתחיל עם הדוגמאות. אם למשל בחרת בפוקימון מסוג אש, כדאי לך בתחילת המשחק לחפש כבר פוקימון מסוג עשב או מים. כדאי לך לתכנן עם דף מלא בכל הפוקימונים והסוגים והתכונות המיוחדות וכ'ו מולך.
סיימנו...? מתחילים...?
נו? אתם בטח שואלים אם סיימנו את העבודה, ואם אפשר להתחיל במשחק? אם אתם חושבים כך, אז צדקתם. אחרי כל ההדרכות שעברתם, כן, אפשר להפעיל את המשחק. קודם, כשאתם בוחרים פוקימון, התחשבו ברמת הקושי שתהיה לו לנצח את הסוג הנגדי שלו (ששייך ליריב שלכם). טוב, תפעילו את המשחק ותתחילו להפציץ את המאמנים בניצחונות!
התוצאה+המלצות
מה בעצם יצא? בואו נגלה:
התחלתי אש:
אוקיי, מה בעצם עשינו? התחלנו עם טורצ'יק, יש לנו סוג אש. עכשיו הכי חשוב כרגע זה להשיג סוג מים ועשב. הכי כדאי כרגע זה לתפוס לוטד. אז יש לנו את הסוגים החשובים בשני פוקימונים! אש, מים ועשב! עכשיו נשאר להשיג מעופף, לחימה וחשמל. אז כדאי כרגע לתפוס טיילו, מקוהיטה ואלקטרייק. אחרי שיש לכם את הסוגים האלו, אתם תופסים פוקימון אדמה/אבן כרצונכם, ולכן תפסנו טרפינץ'.
התחלתי עשב:
כאן עשינו פעולה דומה מאוד בכך שהשגנו קודם את הסוגים העיקריים ואז את המשניים.
התחלתי מים:
כאן עשינו פעולה דומה מאוד בכך שהשגנו קודם את הסוגים העיקריים ואז את המשניים.
אני ממליצה בחום להתחיל עם פוקימון אש, כי במשחק הזה אין הרבה חוץ מההתחלתי. ואם תפסתם פוקימון, התחשבו בהתפתחותו, כי יכול להיווצר כפל סוגים כך. למשל, מקוהיטה הוא לוחם גם בהתפתחותו וכך גם בליזיקן בהיתפתחותו, מה שיוצר כפל סוגים.
הערות
השישיות שעשיתי הן לא משהו, ואתם יכולים לעשות ששיות שונות כרצונכם.