מאמן בארסה זהיר לפני הקלאסיקו. במדריד? מתח ועצבים. מוריניו סירב לדבר במסיבת העיתונאים, הכתבים עזבו במחאה. עוזרו איטור קרנקה: "זו רק צורת עבודה ולא חוסר כבוד כלפי התקשורת"
ז'וזה מוריניו הוא בדרך כלל אחד שלא מפסיק לדבר אבל רגע לפני המשחק (בה' הידיעה), הוא בחר לשתוק במסיבת העיתונאים, גרם למהומה לא קטנה והוסיף עוד קצת מתח לאווירה הקרבית לפני סדרת המשחקים מול ברצלונה.
מאמנה של ריאל מדריד סירב לענות לשאלות הכתבים לקראת המשחק הגדול (שבת, 23:00) מול גווארדיולה ושחקניו, וגרם לעיתונאים רבים מספרד, איטליה וצרפת לקום ולנטוש את החדר. מי שנשלח לספק את התשובות הוא עוזרו, איטור קארנקה, כאשר "המיוחד" ישב בפנים קודרות לצידו.
"זה לא קורה בפעם הראשונה, זו דרך עבודה ולא חוסר כבוד כלפי העיתונאים. עבור אוהדי המועדון לא משנה אם המאמן מדבר או לא, אלא מה שהקבוצה עושה והיא בגמר הגביע והתקדמה השנה בליגת האלופות", אמר עוזר המאמן, שזוהי הפעם ה-11 העונה שהוא מדבר במקום הפורטוגלי. בשונה מפעמים קודמות, הפעם מדובר בפעם שניה ברציפות שהוא מסרב לענות לשאלות ועוד לפני ה"קלאסיקו", כאשר עיתונאים רבים ממקומות שונים הגיעו כדי לשמוע את דבריו.
אפשר להבין את הלחץ הגדול של הבלאנקוס לקראת הקרב מול הקטלונים כשהפער 8 נקודות. הפסד של ריאל ואפילו תושבי מדריד האופטימים ביותר לא יאמינו בסיכויי קבוצתם במאבק על האליפות, כשישארו שישה מחזורים בלבד. אגב, לא ברור עדיין אם המאמן ידבר לאחר המשחק או גם אז ישלח את עוזרו. "זה דברים שמחליטים עליהם רק לפני המשחק", סיכם קארנקה.
בצד השני אמר פפ גווארדיולה כי הוא לא חושב שקבוצתו תשחזר את ה-0:5 מהמפגש הראשון: "ריאל שונה מהמשחק ההוא. ריאל מדריד כיום היא קבוצה טובה בהרבה מזו שהבסנו, ואני חושב שהם מגיעים כפייבוריטים הפעם".
"אני מאוד מעריך את ריאל", הוסיף המאמן, "הם חזקים יותר מאיתנו, מהירים יותר ובוטעים הרבה יותר לשער, וזה יקשה עלינו לשלוט. יש להם הרבה שיטות משחק. מוריניו? אני לא רוצה לדבר על מה שהוא עשה במסע"ת שלו, כל אחד דואג לקבוצתו. זה לא משהו שלא עשה קודם לכן".
על העובדה שמעולם לא נוצח במדריד כמאמן, אמר גווארדיולה: "מתישהו אפסיד שם. כשחקן הפסדתי כבר 5:0 בברנבאו, ואני יודע שכשריאל מדריד שולטת היא מנצחת אותך. באופן כללי, בשבוע אחד אפשר להפסיד הכל. אנחנו נבוא במטרה לנצח, אבל אני מצפה שריאל תשחק בצורה אינטנסיבית מאוד, ויש לי תחושה שכדי לזכות באליפות נצטרך לנצח אותם. אסור לנו להפסיד בברנבאו ולכן צריך להגיע להתמודדות במטרה לנצח. ריאל נהדרת, אפילו קבוצת המשנה שלה יכולה להתמודד על אליפות הליגה שלנו".
פפ קיבל חדשות טובות היום מכיוונו של קרלס פויול. שלושה חודשים לאחר שנפצע התאמן היום הבלם הבינלאומי עם הקבוצה, וייתכן שיהיה כשיר לחזרה למגרשים בגמר הגביע הספרדי, עוד קלאסיקו מבין ארבעה המצפים לנו החל משבת.
-------------
http://www.sport5.co.il/articles.asp...=98216&lang=HE
-------------
דעה אישית!
5-0 תשכחו זה לא יהיה אבל אני יכול להגיד שמלחמה תיהיה.
לראות את מוריניו שותק זה מחזה של פעם בחיים,גוארדיולה כהרגלו מנמיך ציפיות
אבל אני עדיין חושב שהוא מזלזל.
המשחק הזה הכי פחות חשוב האליפות כבר הוכרעה
אני מצפה למשחק עם הרבה גולים של ריאל ורוצה שריאל ינצחו