גרופלמדורהגסיוהן החמישי:
אתה מחליט להתעלם מהפיג'י שאתה רואה בגלל שאתה לא רוצה אותו. פיג'י רואה אותך מתקרב עליו כדי שתוכל ללכת בהמשך דרך 1 כדי לחפש פוקימון ברזל. פיג'י חושב שאתה רוצה לתפוס אותו ומתחיל ללכת עלייך לאחר שחלפת ממנו, אתה רואה את פיג'י כועס מאוד והוא מתחיל לתקוף אותך בעזרת מכת כנף חזקה מאוד שלך ואז הוא משתמש בדחיפה.
מה תעשה?.
ברוס:
אתה מודה לפרופסור ליסה על האושווט שהיא נתנה לך וגם את כל השאר הדברים שהיא נתנה לך. אתה יוצא מהמעבדה של הפרופסור שאתה עם חיוך גדול על זה שאתה מתחיל את המסע שלך. אתה מוציא את אושוויט כדי שתוכל להכיר אותו. לאחר שאתה מוציא אותו אתה מציג את עצמך, אושוויט שמח להכיר אותך והוא מציג את עצמו גם שהוא מחוייך מאוד.
מה תעשה?.
תומר:
אתה אומר לילד שאתה מולו מתמודד שאתה לא תוותר לו בקלות ושאתה תנצח אותו. הילד אומר לך: "חחח, הצחקת אותי בחור, אבל בחיים לא תנצח אותי, אתה תחטוף!". צ'ארמנדר עושה את מה שאמרת לו לעשות. הוא מתחיל לרוץ עם הגחלת אל עבר אלקאזם ואז להשתמש בשריטה שתביס אותו סופית. אלקאזם משתמש בעל חושי על צ'ארמנדר שמצליחה לתפוס את צ'ארמנדר ומתחמק מהמתקפות שלו. לאחר מכן אלקאזם הוריד במהירות את צ'ארמנדר. אלקאזם משתמש שוב בעל חושי.
מה תעשה?.
נאטסו:
אתה אומר לטאפיג שלך להתחמק במהירות מהמכת כנף של ספירו, טאפיג לא הצליח להתחמק ונפגע קצת. טאפיג יוצא למתקפת דחיפה על הספירו שראית, ספירו מתחמק בקלות מהדחיפה של טאפיג, טאפיג לא מוותר ומשתמש בגחלת הכי חזקה שלו, ספירו הפעם לא מצליח להתחמק ונפגע קשה מאוד, ספירו כבר די תשוש, ספטירו משתמש שוב במתקפת כנף.
מה תעשה?.
קודק:
אתה אומר לפרופסור בירץ' שאתה רוצה את סנייבי כפוקימון התחלתי שלך במחוז עשב. פרפסור בירץ' מחייך ואומר לך: "יפה מאוד, סנייבי הוא פוקימון טוב מאוד, אני חושב שהוא הפוקימון התחלתי העשב הכי טוב שיש, אני כבר יביא לך אותו עם עוד כמה דברים בשבילך". לאחר דקה הפרופסור ואומר לך: "הנה הפוכדור של סנייבי, עוד 5 פוכדורים לתפיסת פוקימונים ופוקידע שתדע על כל הפוקימונים", הפרופסור מביא לך את כל הדברים.
מה תעשה?.