תכירו את הנערה הכי גבוהה בעולם
ספר השיאים של גינס העניק את התואר למאלי דואנגי, בת 18 מתאילנד, אשר מתנשאת לגובה של 2.13 מטרים. הסיבה לגובהה הרם הוא גידול במוחה שלחץ על עצב ויצר חוסר איזון הורמונלי בגופה. אגב, היא עוד לא סיימה את צמיחתה
"הייתי הילדה הכי גבוהה בכיתה, הכי גבוהה בשיעור והכי גבוהה בהפסקה", תוכל לפזם לעצמה מאלי דואנגי התאילנדית בת ה-18, אבל במקרה שלה, איש לעולם לא ירים גבה, כי סביר שלעולם לא תמצא אדם גבוה ממנה בסביבה. דואנגי היא הנערה הגבוהה ביותר בעולם כולו, ומתנשאת כעת לגובה של 2 מטר ו-13 ס"מ, והיא עוד לא סיימה את צמיחתה.
מאלי, ששוקלת 130 ק"ג, הבינה שהיא שונה כבר בגיל צעיר, כאשר הבחינה שהיא גדלה במהירות גבוהה בהרבה משאר חבריה לכיתה. בגיל תשע לקחה אותה אמה, ג'י, בת 40, לרופא בפעם הראשונה, לאחר שהבחינה בפער משמעותי שהחל להיווצר בינה לבין יתר הילדים. הרופאים בדקו ומצאו גידול במוחה של מאלי שלחץ על עצב מסויים, מה שיצר חוסר איזון הורמונלי בגופה של הילדה, וגורם לכך שבעצם אף פעם לא תפסיק לגדול. על מנת לעצור את הגדילה צריכה מאלי להזריק לגופה תרופה בעלות של כ-12,000 שקל פעם בשלושה חודשים.
"תמיד הרגשתי כמו יצור", מספרת מאלי. "הילדים בבית הספר תמיד קראו לי בשמות והתעללו בי. לאחרונה סיימתי ללמוד, ומאז אני מרגישה הרבה יותר חופשית ובנוח עם מי שאני. זה מאוד העציב אותי. רק רציתי חברים שאוכל לשחק איתם, אבל כולם התעלמו ממני או קראו לי בשמות כמו 'מאלי המלוכלכת'. זה קשה.
נטעלי גבירץ | mako
http://www.mako.co.il/home-family-ki...68615&tab=more