היי,
מבלי לגעת בשמועות, פוליטיקה ופרשנות, תרשו לי לפרט כמה דברים שקרו בזמן האחרון מבחינה עובדתית:
1. שלושה מנהלים פרשו בזמן האחרון מהפורום (אלכס, ניצן ועומר)
2. בין 63 ל-67 משתמשים מהפורום הזה פתחו ניק והם פעילים בפורום המתחרה.
3. מאז אוגוסט הפורום לא עבר את סף 100 אלף המבקרים.
4. מנהלים כמו ליר ואילן ירדו מניהול, ושלושה מנהלים מכהנים התוודו בפניי שהם מעוניינים לרדת מניהול.
5. יש בכל פורום גדול באתר לפחות שלוש נושאים שונים של חוקים (סיפורים - 4, משוב - 5, חת"מ - אישור חת"מ).
6. מאז ה9.12.2010 שום תלונה, בקשה או שאלה של גולש לא נענתה בפורום משוב.
7. מעל ל30 (שאני אישית מכיר) אנשים נמצאים בבאן (וזה מבלי לספור את האנשים שאני לא מכיר).
8. חלוקת התפקידים באתר מראה שרוב המנהלים של הפורומים ממקומים גבוה מדי לשם ביצוע עבודתם (פקח, מנהל ראשי).
9. האתר פועל מאז ומתמיד בשיטת 'חבר מביא חבר', ולא 'הטוב ביותר לעבודה'.
10. אין לאנשים אמון בהנהלה.
על כל אלה הפורום הזה קורס.
כדי להציל את הפורום צריך לעשות את הדברים הבאים:
1. לפרסם הודעה שבה תיכתב המודעה שכל מה שקרה בחודשים האחרונים היה כשלון טוטאלי וכעת אנו פותחים דף חדש.
2. להוריד את אלכס מניהול ראשי.
- הבן אדם נחמד ורותם סומך עליו והכל, אבל לנהל הוא לא יודע. ואם הוא יודע לנהל, אז הוא לא יודע להנהיג.
- עוד סיבה למה זה הפתרון הנכון היא: שאף אחד לא סומך על מהלך של "דף חדש" בהנהגתו. שרפתם מלא גשרים בחודשיים האחרונים ולשמוע את אלכס אומר עוד פעם "אני מצטער, זה לא יקרה שוב", זה לא יעבוד על אף אחד.
- הסיבה העיקרית היא: שעל מנת לבנות משהו חדש, צריך להרוס את הישן. ניצן עזבה, עומר עזב, אלכס עזב. הקרקע הייתה מוכנה לזה.
3. למפות את ההנהלה מחדש.
- אדם לחת"מ, דניס לירוק, ארווין לספרות, PikaRevolution לעדכוני אתר, ליר ואילן (אם יסכימו) ואלכס לפקחות.
4. לבטל את חוק אישורי משחקי תפקידים. זה טיפשי, זה מיותר ותאמינו לי שאתם תעדיפו משחק ספאם על פני קריסת הפורום.
5. לבטל את האופציה של מנהלים זוטרים לחלק אזהרות. לא מספיק עם המנטליות הזו של באנים ואזהרות?
* יש עוד דברים כמו: להוריד באנים לאיזה 30 איש, שיהיה מונה הודעות בכל הפורומים, אפשרות לפתיחת טופיק "אני חדש" בפורום דיבורים, מענה אמיתי למשוב בפורום שבאמת יענה על הצרכים של הגולשים.
לסיכום:
בשורה התחתונה, מה שקורה פה זה ניהול פורום בצורה הטובה ביותר. באמת !
אתם מסתכלים על החוקים, מתעלמים מהגולשים ועושים את הכל כדי לאפשר פה פורום לתפארת.
הבעיה היא שאתם לא אמורים לנהל פורום, אתם אמורים לנהל קהילה.
ובקהילה צריך לתת כבוד מינימלי לגולשים, להקשיב להם וגם לגרום להם להרגיש בבית.
אם לא יבצעו מספר מהלכים קריטיים, צר לי לומר אבל זה יהיה הסוף של הפורום שאותו אנחנו מכירים.
זה קצת מצער אותי, אבל ביום שירדתי מפקחות ידעתי להגיד לכם שהיום הזה יגיע, וכפי שאתם רואים, צדקתי.
היה לי חשוב לכתוב את הדברים האלה כי וואלה איכפת לי מהפורום הזה ואם הוא יפול - לפחות ניסיתי.
אתם רשאים לעשות עם זה מה שבא לכם. העובדות כבר ידועות לכולם.