קואלה
מצב שימור: ללא סכנה.
ממלכה: בעלי-חיים.
מערכה: מייתרנים.
מחלקה: יונקים.
סדרה: קנגוראים.
משפחה: קואליים.
סוג: קואלה.
מין: קואלה.
שם מדעי: phascolaarctos cinereus
פרוש שמה ומזונה:
בשם המדעי של הקואלה מסתתרת המילה דב-arctos. פרוש שמו המדעי זה "חיה ללא מים" ואכן הקואלה יכולה לשרוד ללא מים כי את המים שהוא זקוק= להן היא מקבל מעלי האקליפטוס שהן מזונה היחיד ואחוזי המים שלהן הם 50%. הקואלה מעדיפה עלים צעירים ומינים מסוימים של אקילפטס ולכן מדי שנה היא נודדת כדי לחפש מזון.
הרבייה:
הקואלה היא יונקת כיס ממשפחת הקנגוראים.הנקבה נושאת את גוריה בכיסה במשך שישה חודשיים. לאחר תקופה זאת הגור אוחז בגבה עד גיל שנה. הנקבה ממליטה גור אחד פעם בשנתיים.
מגורים:
הקואלה נפוצה רק ביבשת אוסטרליה בעיקר במזרחה. היא נפוצה בעיקר ביערות האקליפטוס מכיוון שעליו הם מזונה היחיד.
מאפיינים:
מאפייני גוף:
לקואלה יש פרווה פולמית ורכה שבדרך כלל צבען אפור-חום אך יש חלקים שצבען לבן בנוסף יש קואלות שצבע פרוותן לבנה אך הם נדירים יותר ועלולים לחלות בסרטן יותר בקלות כי פרוותן רגישה לקרני השמש. אורך פרט בוגר כ-70 סנטימר ומשקלו נע בין 14 ל-5 ק"ג. בשל מראן הילדותי מופיעים הקואלות בסדרות מצוירות כדמוית מלבלבות ונחמדות לעיתים קרובות. הקואלה נעזרת בטפריה החדים ושרירי ידיה ורגליה המפותחים כדי להאיחז לטפס על עץ האקליפטוס החלקלק ולא ליפול ארצה ובכך היא יכולה לישון על העץ מבלי ליפול.
מאפיינים כללים:
הקואלות מבלות 18 שעות מזמנן בשינה ואת שאר זמנן הם מחפשות אחר מזון.
סיבות הכחדתן:
כידוע לקואלה יש רק אזור אחד שהן יכולות לחיות בו והוא יערות האקליפטוס. לצורך תעשייה כרתו הרבה מיערות הלה ולכן אזורי התפצה שלהן הצטמצמו ולכן אנשים רבים מנסים להחזיר את עצי האקליפטוס ולהחזירן לטבע (נ.ב שימו לב שהיא כרגע לא בסכנת הכחדה). סיבה נוספת להכחדתן היא ציד שהחל מהמאה ה-20 ולכן ב-1936 נקבע חוק שאסור לצוד אותן.
קואלות בישראל:
בישראל מחזיקים שלושה קואלות, שתי נקבות וזכר ליד הר הגלבוע בגן גורו.
תמונות:
קרדיט לגוגל תמונות על התמונות.
קרדיט לי על המידע הערוך ולויקפדיה על המידע לפני שנערך.