Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 8 מתוך 8
  1. מורחקים
    שם: עידוס
    בס"ד

גולשים יקרים, שלום רב!
    היום ברצוני לשוחח אתכם על נושא עצוב מאוד, אסון ורסאי.

מידע על האסון

אסון ורסאי הוא אסון שהתרחש ב24.05 בשנת 2001. האסון קרה בזמן חתונה.
    בני הזוג קרן ואסף דרור התחתנו באולמי ורסאי אשר בירושלים. החגיגה היתה גדולה ונפלאה!
    בשעה 10 בערב, בני הזוג סיימו את חופתם והחלו בריקודים המרהיבים. כל בני המשפחה השתתפו בחגיגה כשלפתע, במהלך השמחה הרבה ששררה במקום, דפנות הרצפה לא החזיקו מעמד והרצפה קרסה כליל! 23 בני אדם מצאו את מותם ו380 אנשים נפצעו.

חישבו על הסיטואציה הבאה, אתם נוכחים באירוע, כשכל המשפחה שלכם אתכם בחגיגה. בבת אחת התקרה קורסת וכולם נשאבים מטה. האינסטינקט הראשוני של האדם הוא לחפש את האנשים הקרובים אליו. האבסורד, זה אירוע משפחתי, כולם קרובים אליך! כל איש שנהרג מהווה עצב לכולם!
    קרן ואסף תכננו חתונה משמחת שלאחריה הם יצאו לחיים חדשים, אז חלומם התגשם, אם כי בצורה קצת שונה, הם יצאו לחיים חדשים. חיים של רגשות אשם, חיים של זיכרון מר, בזכות האירוע שלהם.. 23 בני אדם מצאו את מותם.

איך זה קרה?

ישנם כמה סברות שבגללן התקרה קרסה.
    1. שיטת הבנייה של האולם נקראת פל קל, שיטה זו נחשבה לאחר האירוע כשיטת בנייה מסוכנת מאוד! (מידע על פל-קל בהמשך).
    2.שבועיים לפני האירוע נערכו באולם שיפוצים, במהלכם הוסר עמוד קרקע ששימוש לייצוב התקרה של הקומה ה-4. הקיר מנע את שקיעת התקרה עד לאותו שלב. לאחר הסרת הקיר התומך, אנשים רבים רקדו על התקרה במהלך אירועים רבים כשאין שום גורם שמחזק את התקרה (העמוד הרי הוסר), מה בעלי האולם עשו בנידון? ראו בסיבה הבאה.
    3.בעלי האולם שהחלו להבחין בכך שהרצפה רועדת באופן חריג ושוקעת, בנו מעליה ריצוף שנועד להסתיר את הדבר. לא רק שבעלי האולם הסתירו את הבעיה במקום לנסות ולתקן אותה אלא שהריצוף הוסיף עוד משקל לרצפה ששוקעת ורק הגביר את הבעיה.
    4.בניית הפל-קל באולם נעשתה בצורה רשלנית שאינה מתאימה לתקנים הראויים.
    5.בערב החתונה, כאשר הרצפה מיצתה את המקסימום שלה, נוספו עוד 350 אנשים שרקדו עליה, התוצאה היתה קריסה מדהימה של כל חלקי הרצפה מדפנותיה! (וכשאני אומר מדהימה, אני מתכוון שכל הרצפה קרסה מדפנותיה, אפילו לא סדקים או חלקים אלא הכל כלול! רק מעיד על רשלנות הבנייה והנזק שהתבשל בתוכה).

התוצאות

לאסון ורסאי תוצאות רבות:

1. 23 אנשים מצאו את מותם, 380 אורחים נפצעו.
    2. הלם תקשורתי ענק סביב הסוגיה! "אסון כבד שפקד את ישראל " (אותם המילים אשר אמר אריק שרון).
    3. מדינות רבות הציעו עזרה למדינת ישראל עקב הזעזוע הרב שקיבלו. בין המדינות, גם מדינת פלסטין בהנהגת יאסר ערפאת הציאו עזרה לישראל.
    4. שיטת הפל-קל הוגדרה כמסוכנת ביותר והוצאה מתוקף. החל משנת 2001 החלו להרוס מבנים שנבנו בשיטת הפל-קל, אותה שיטה שבגללה קרסה התקרה.
    5. קרן ואסף עזבו את הארץ ומתגוררים עד היום בחו"ל כתוצאה מהטראומה.
    6. בעלי האולם, המהנדסים הרשלנים ויוצר שיטת הפל-קל הורשעו.

לב זהב

בשעה 22:43 קרסה התקרה. באותו הזמן השיר שנוגן בעמדת הDJ היה- לב זהב של שרית חדד.
    עקב כך, החליטו תחנות הרדיו לאסור את ניגון השיר ושרית חדד לא שרה אותו באחת מהופעותיה מעולם. השיר היה אחד מהלהיטים הגדולים של שרית חדד והפך לשיר שכיח שכיום, מעטים מכירים אותו.

ויקי ומוטי

ויקי ומוטי היו 2 נערים מאוהבים.
    אהבתם היא זו אשר הובילה אותם לתכנוני חתונתם.
    חודשים רבים הם תכננו את החתונה בקפידה וחיכו ליום אשר יהפכו מ2 ל1, לבעל ואישה, לפרטנר הנצחי לחיים.
    ההזמנות חולקו, התאריך נקבע ונותר רק לחכות לחתונה המיוחלת!
    ואז, חודשיים לפני הרגע המאושר בחייהם, כאשר הם רוקדים בשמחה ברחבת הריקודים וחולקים כבוד לאסף וקרן, רצפת האולם קורסת ואיתה נשמותיהם של ויקי ומוטי.
    יהי זכרם ברוך!

הנספים

משה סרור בן 27 ז"ל, מרים סרור בת 52 ז"ל, אליאור סרור בן 13 ז"ל, מוטי בוטיל בן 25 ז"ל, ויקי כהן בת 24 ז"ל, תפארת היימנרט בת 21 ז"ל, ענבל בת שושן בת 22 ז"ל, חני כהן בת 14 ז"ל, חנית טובול בת 15 ז"ל, שושן כהן בן 60 ז"ל, ז'קלין שעה בת 54 ז"ל, גאולה משה בת 41 ז"ל, שונית כהן בת 21 ז"ל, איילת הרניק בת 39 ז"ל, יוסף שריקי בן 80 ז"ל, אורית מורנו בת 57 ז"ל, יפה לוי בת 48 ז"ל, מנחם אסלן בן 63 ז"ל, רפי מנשה בן 45 ז"ל, חנה מנשה בת 43 ז"ל, רבקה לוי בת 53 ז"ל, ניסים שריקי בן 47 ז"ל ואיתי יעקב דיין בן 3 ז"ל.

יהי זכרם ברוך!

שיטת הפל-קל

כאמור החלו להרוס מבנים אשר נבנו בשיטה זו, כיום, קיימים עדיין מספר מבנים שפועלים בשיטה זו.
    אחד מהם הוא בית כנסת גדול, שביום כיפור רבים מתפללים בו ובשמחת תורה, רבים נכנסים אליו, קופצים, משתוללים ושמחים. כמו כן ידועים על עשרות מבני מגורים בשיטה זו, הדיירים בו פוחדים אבל אין להם ברירה, אף אחד לא רוכש מהם את המבנים כאשר שומעים על שיטה זו.
    אלפי בתי עסק, בינהם גם אולמות אירועים שהיו בנויים בשיטה זו הוסיפו פחי בטון לרצפות במבנה מיוחד, שיטה אשר מבטלת את שיטת הפל קל והופכת אותו לשיטת בנייה רגילה.

הסרטון

צלם החתונות שהיה במקום, תיעד כל רגע החל מהשניות האחרונות ועד להלם הראשוני.
    אתם מוזמנים לצפות בסרטון בקישור הבא : http://www.youtube.com/watch?v=yIXNn4yhDRg

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=yIXNn4yhDRg[/YOUTUBE]

לסיכום, אשמח לדעת מה אתם חושבים בנוגע לנושא, מה אתם חושבים בנוגע למבנים שעדיין קיימים ועוצבו בשיטת הפל קל ובעיקר, כל מה שישוב על לבכם.

כל המאמר נכתב עי"י עידוס ושום קטע לא הועתק\שוכתב ממקור אחר.
    נערך לאחרונה על ידי idos055, 05-11-2011 בשעה 09:20 PM

2. משתמש מנוסה
    שם: דור~
    סיקור מדהים ומעציב מאוד, אני זוכר כמה רעש היה על זה... הייתי רק בן 8 אבל עדיין זה היה ממש מזעזע, ודודה של אחד החברים שלי הייתה שם אבל במזל רק נפצעה... עצוב לקרוא על הילד בן השלוש שנפטר. המסקנות ממש חשובות, רק חבל שהיו צריכים להיהרג, להיפצע ולעבור מהפוכות נפשיות כדי שבעלי האולם המפגר הזה יתקרן את הרצפה, ושיטת הפל-קל המסוכנת תוצא מהחוק.

Beyoncé | Jennifer Lopez | Harry Potter | Krokorok | Lady Gaga
    הסיפורים שלי מסדרת Pokémon Chroniclesי
    Pokémon Chronicles: HeartGold & SoulSilver
    המשחקים שלי מסדרת Pokémon Adventuresי
    Pokémon Adventures: 5-Star Journey- Part I, Kanto

3. מורחקים
    ציטוט פורסם במקור על ידי Lord Voldemort צפה בהודעה
    סיקור מדהים ומעציב מאוד, אני זוכר כמה רעש היה על זה... הייתי רק בן 8 אבל עדיין זה היה ממש מזעזע, ודודה של אחד החברים שלי הייתה שם אבל במזל רק נפצעה... עצוב לקרוא על הילד בן השלוש שנפטר. המסקנות ממש חשובות, רק חבל שהיו צריכים להיהרג, להיפצע ולעבור מהפוכות נפשיות כדי שבעלי האולם המפגר הזה יתקרן את הרצפה, ושיטת הפל-קל המסוכנת תוצא מהחוק.
    שמח שגילית עניין בסיקור.
    באמת עצוב מאוד שילד בן 3 מאבד את החיים שלו, ועוד לא כנפגע איבה, אלא עקב רשלנות בנייה.

4. לא ברור בכלל
    שם: tAlon
    זה מקרה עצוב ביותר..
    למה אף אחד לא היה מספיק אחראי כדי לתקן את המקום?
    זה הכל בגלל חוסר אחריות..

Spoiler ספוילר

5. מורחקים
    ציטוט פורסם במקור על ידי The Kodak:) צפה בהודעה
    זה מקרה עצוב ביותר..
    למה אף אחד לא היה מספיק אחראי כדי לתקן את המקום?
    זה הכל בגלל חוסר אחריות..
    כשאתה מרגיש שאחרי כל אירוע הרצפה הולכת ושוקעת, ואתה בוחר לכסות אותה בריצוף ולא לטפל בבעיה. למה בדיוק ציפית? לא עלתה לך נורה אדומה?

אתה צודק. זו רשלנות לשמה.

6. היכל התהילה
    אני הייתי בוחר סיקור של אירוע יותר אופטימי מזה.

7. מורחקים
    ציטוט פורסם במקור על ידי Hit Man צפה בהודעה
    אני הייתי בוחר סיקור של אירוע יותר אופטימי מזה.
    תודה על השיתוף (?)

8. פקח לשעבר
    שם: ארוין ,כן זה השם שלי .
    ואווווווו
    אני זוכר את זה כאילו זה היה רק אתמול (!)

אירוע עם השפעה חזקה עליי ,אני לא יודע מה להגיד
    יהי זכרם ברוך
    סיפור חדש ,עלילה חדשה ,דמויות חדשות .
    אחרי 5 סיפורים מצליחים :
    לכודים בזמן
    אסון הזמן
    עולם אחר
    החולם
    אסון הטבע 1+2 +3 :עידן חדש

ועכשיו !
    בפורום ספרות !
    "פרשי התקווה" ,סיפור חדש ומרתק על סודות המחקר הגדול בעולם.
    ועל ארבעת הגיבורים שהיו אמורים בעבר להציל את העולם אך לא הופיעו כדי לעזור ,וכאן אתם נכנסים לתמונה!

פרשי התקווה !
    http://myforum.co.il/showthread.php?t=54134

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •