המרכיבים:
- 4 חצילי באלדי, מחולקים לאורכם לרבעים ופרוסים לפרוסות אלכסוניות בעובי כסנטימטר
- שמן קנולה לטיגון עמוק
- 7 כפות שמן זית כתית מעולה
- 3 שיני שום, פרוסות דק ככל האפשר
- 10 עלי נענע טריים, שטופים וקרועים גס
- 7 כפות חומץ בן יין אדום
- 4 כפות פירורי לחם, קלויים מעט
- מלח גס לבישול
- מלח ים גס
- מלח שולחן
אופן ההכנה:
- מסדרים את פרוסות החציל במסננת ומפזרים עליהם את המלח הגס לבישול. משאירים באור שמש למשך כשעתיים.
- מסירים את שאריות המלח מהחצילים ושוטפים מעט. מייבשים עם נייר סופג ושוב שמים במסננת לייבוש יסודי.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את פרוסות החצילים בקבוצות קטנות, עד שהם משחימים. מעבירים לנייר סופג וממליחים מעט במלח שולחן.
- מערבבים בקערה את השום, השמן ועלי הנענע. ממתינים מספר דקות ומוסיפים את פרוסות החציל ויוצקים מלמעלה את החומץ. מכסים בניילון נצמד ומשרים במקרר למשך כשעתיים.
- מוציאים מהמקרר ומסדרים בצלחת הגשה. מפזרים מלמעלה את פירורי מלח הים ופירורי הלחם, ומגישים.