מצרכים:
- 220 גרם שוקולד איכותי מריר
- 2 חלבוני ביצה
- 1 חלמון ביצה
- 3 כפות סוכר
- 200 גרם שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 100 גרם שוקולד לבן
- 1 כף וויסקי איכותי
- לעיטור:
- שבבי שוקולד מריר
- פתיתי קוקוס לבן
אופן ההכנה:
- קוצצים את השוקולד הלבן לחתיכות קטנות בעזרת סכין גדולה.
- מעל סיר עם מים חמים, מניחים סיר נוסף (בן מארי) ומחממים את השוקולד המריר להמסה תוך ערבוב, מסירים מהחום ומערבבים לצינון.
- מקציפים את החלבונים בתוספת 2 כפות סוכר עד לקבלת קצף חזק.
- מקציפים את השמנת עם כף סוכר לקצפת יציבה.
- מקפלים חלמון שלם אל תוך קצף החלבונים, ולאחר מכן מוסיפים, גם בצורת קיפול את הקצפת.
- מקפלים את השוקולד המריר לתוך העיסה ולבסוף בקיפולים עדינים מוסיפים את שבבי השוקולד הלבן והוויסקי.
- יוצקים את המוס לגביעים ומעבירים למקרר לשעתיים.
להגשה:
מוזגים מעל כל מנה שבבי שוקולד מריר ופתיתי קוקוס. מגישים קר.