מצרכים ל-4 מנות:
  • 1/4 חבילת אטריות אורז
  • 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות גדולות
  • 1 בטטה בינונית חצויה ופרוסה לפלחים עדינים
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח גס
  • 1 כף עלי טימין טרי
  • 1 כוס אפונה קפואה "סנפרוסט"
  • 1 כפית שטוחה שום כתוש
  • 1 כפית פסטו
  • 200 גרם גבינת כנען "השף הלבן" מפוררת
  • 50 גרם גבינת קשקבל "תנובה" מגוררת
  • 6 כפות שמן זית
  • שמן קנולה לטיגון עמוק


אופן ההכנה:
  1. מחממים בסיר בלהבה בינונית שמן קנולה לטיגון עמוק.
  2. מטגנים, בזהירות מהשמן החם, את כל אטריות האורז בקבוצות לא גדולות, אטריות האורז תתפחנה מיד בשמן העמוק ואז יש לסננן במסננת. בסיום התהליך מעבירים את אטריות האורז לצלחת הגשה.
  3. מרתיחים בסיר ליטר מים עם קורט מלח גס, לאחר הרתיחה מוסיפים את האפונה ומבשלים ל5- דקות. מסננים ומצננים.
  4. מחממים במחבת בינונית 3 כפות שמן זית ומאדים את הבצל עד הזהבה. בסיום מצננים בצד.
  5. מחממים במחבת 3 כפות שמן זית ומטגנים עד השחמה וריכוך תוך כדי הקפצה קלה את הבטטות עם הפלפלים, מתבלים בקורט פלפל שחור גרוס וטימין. מעבירים לצלחת הבטטות.
  6. מאחדים את הירקות עם האפונה ומתבלים בשום הכתוש, כפית פסטו וקורט מלח גס ומערבבים.
  7. מפזרים מעל הירקות את הגבינות ומערבבים קלות.
  8. סידור צלחת ההגשה- מעל אטריות האורז מוסיפים את תערובת הירקות והגבינות ומגישים חם.