מצרכים ל-4 מנות:
- 1/4 חבילת אטריות אורז
- 1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות גדולות
- 1 בטטה בינונית חצויה ופרוסה לפלחים עדינים
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
- פלפל שחור גרוס
- מלח גס
- 1 כף עלי טימין טרי
- 1 כוס אפונה קפואה "סנפרוסט"
- 1 כפית שטוחה שום כתוש
- 1 כפית פסטו
- 200 גרם גבינת כנען "השף הלבן" מפוררת
- 50 גרם גבינת קשקבל "תנובה" מגוררת
- 6 כפות שמן זית
- שמן קנולה לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר בלהבה בינונית שמן קנולה לטיגון עמוק.
- מטגנים, בזהירות מהשמן החם, את כל אטריות האורז בקבוצות לא גדולות, אטריות האורז תתפחנה מיד בשמן העמוק ואז יש לסננן במסננת. בסיום התהליך מעבירים את אטריות האורז לצלחת הגשה.
- מרתיחים בסיר ליטר מים עם קורט מלח גס, לאחר הרתיחה מוסיפים את האפונה ומבשלים ל5- דקות. מסננים ומצננים.
- מחממים במחבת בינונית 3 כפות שמן זית ומאדים את הבצל עד הזהבה. בסיום מצננים בצד.
- מחממים במחבת 3 כפות שמן זית ומטגנים עד השחמה וריכוך תוך כדי הקפצה קלה את הבטטות עם הפלפלים, מתבלים בקורט פלפל שחור גרוס וטימין. מעבירים לצלחת הבטטות.
- מאחדים את הירקות עם האפונה ומתבלים בשום הכתוש, כפית פסטו וקורט מלח גס ומערבבים.
- מפזרים מעל הירקות את הגבינות ומערבבים קלות.
- סידור צלחת ההגשה- מעל אטריות האורז מוסיפים את תערובת הירקות והגבינות ומגישים חם.