מצרכים:
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לרצועות
- 2 כוסות כוסברה קצוצה
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 4 כוסות אורז פרסי
- מלח לפי הטעם
- 1 כף אבקת מרק בטעם עוף
- שמן לטיגון
- 6 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
- מחממים את השמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים על להבה חזקה עד להזהבה.
- מוסיפים את הגזרים וממשיכים לטגן יחד עוד 3 דקות.
- מנמיכים את האש ומוסיפים את האורז. ממשיכים לטגן על אש בינונית עוד 3-4 דקות.
- מוסיפים את כל סוגי הירק ומערבבים יחד עוד כדקותיים.
- מוסיפים את המים הרותחים, מלח ואבקת מרק ומביאים מחדש לרתיחה.
- סוגרים מכסה ומעבירים לאש הקטנה ביותר ל-30 דקות בערך שבמהלכם יש לערבב מדי פעם את האורז.
- (החל מרבע שעה לאחר סגירת המכסה).
- ברגע שמחליטים שהאורז כבר רך מספיק, נותנים עוד עירבוב קל וסוגרים את המכסה לפחות ל-20 דקות בלי לפתוח.
- הפעולה הזו חשובה מפני שהאדים שבתוך הסיר ממשיכים לתת את פעולתם ונותנים טאץ' סופי לבישול האורז.