אני מעלה כאן מספר תאוריות, אני רוצה שתגיבו עליהן לפי התחושה שלכם.
לא מזמן סיימתי לראות שוב את כל הפרקים שיצאו באנגלית (ועוד כמה ביפנית) והגעתי להנחה (שבדקתי אותה שוב ושוב) הבאה:
פוקימון היה אמור לפי התיכנון המקורי להיגמר בערך בסביבות העונה האחת עשרה.
המפיקים הבינו כמה כסף התוכנית מרוויחה ולא רצו להיפרד ממנה, לכן הם פתחו בתוכנית למריחת הסידרה.
כל העיוותים לגבי הסדרה מתחילים מפרק 9. למי שלא זוכר, העונה שעברה הייתה חצי בהוואן וחצי בקנטו, העונה התשיעית כולה בקנטו ובה אש מסיים עם "מגדלי הקרב".
החשד התגנב לליבי כאשר לקראת סוף העונה אש מתעניין בסינו רק בעקבות גרי, דבר שמרגיז מאוד בגלל שחוץ מזה שאש אמור כבר להיות בוגר, ב"פוקימון דברי הימים" (Pokemon Chronicles) מראים שהמעבדה של גרי נמצאת בכלל בקנטו.
אחר כך התפלאתי שאש נראה פתאום כמו אידיוט בקרבות ולא כמו המקצוען שהוא נהיה בהעונה התשיעית.
בצפייה שנייה של העונות מגלים (למורת שזה לא תמיד נראה ככה) שלכל אזור בעולם הפוקימונים יש את הפוקימונים הייחודיים לו בלבד (חוץ מבמקרים נדירים או במקומות מיוחדים) ופוקימונים שהם בין לאומיים כמו פיג'י. מהעונה התשיעית קנטו הפכה לחגיגה של פוקימונים שרובם המוחלט הם זנים מיוחדים להוואן.
יש עוד אין סוף הוכחות שכוללות תנועה כשהפוקימון באוויר (שהתחילה בעונה התשיעית), יציאה מיוחדת מהפוקדור באופן שנראה כמו קלישאה (תחרויות סרט), ההעדר של הוואוו בנקודות מפנה חשובות (כמה שזה נשמע מוזר, הוואוו תמיד היה שם בעונות הקודמות) שהתחילו מהעונה העשירית ועומדים בניגות לחוקים הבילתי כתובים של עולם הפוקמונים.
ואחרון חביב, בשמונת העונות הראשונות הופיעו (לפי מה שבדקתי, אם מישהו מזהה טעות הוא מוזמן לכתוב לי) יותר מ480 פוקימונים חדשים, מהעונה העשירת עד ה13 (כולן בהוואן, שהיה מקום חדש) לא הופיעו יותר מ70 פוקימונים חדשים! ועוד מרבית הפוקימונים שכן הופיעו שם היו בעצם רק התפתחויות של פוקעמונים ישנים.
אני אשמח לתגובות ולשאלות כדי שאני אוכל לבסס את התיאוריה שלי.
תודה לכל מי שיגיב!