מצרכים:
- 6 עגבניות בשלות ללא השורש
- 1 כוס מיץ עגבניות
- 1 מלפפון קטן כבוש במלח, חתוך גס
- 8 זיתים יווניים מגולענים, קצוצים
- 5 עלי בזיליקום חתוכים
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית מלח
- 1/4-1/2 פלפל חריף ירוק טרי- נקי גרעינים וגבעול
- חצי בצל בינוני קלוף
- 1 כף חומץ בן יין לבן
- 1/3 צרור פטרוזיליה טריה
- 3 כפות אגוזי מלך קצוצים
- חצי כוס שמנת מתוקה
- 1 כף סוכר חום
- 1 עגבנייה מיובשת, חתוכה גס
לקישוט:
- 2 מקלות סלרי קצוץ
- גזר קטן קצוץ – לפזר לכוסות המרק.
אופן ההכנה:
- טוחנים היטב את המרכיבים במעבד מזון ומעבירים לכלי אטום במקרר.
- לפני ההגשה, יוצקים את המרק לכוסות חד פעמיות בינוניות.
- מעטרים בחומרי הקישוט ומגישים.