מצרכים:
  • 6 עגבניות בשלות ללא השורש
  • 1 כוס מיץ עגבניות
  • 1 מלפפון קטן כבוש במלח, חתוך גס
  • 8 זיתים יווניים מגולענים, קצוצים
  • 5 עלי בזיליקום חתוכים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 1/4-1/2 פלפל חריף ירוק טרי- נקי גרעינים וגבעול
  • חצי בצל בינוני קלוף
  • 1 כף חומץ בן יין לבן
  • 1/3 צרור פטרוזיליה טריה
  • 3 כפות אגוזי מלך קצוצים
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 עגבנייה מיובשת, חתוכה גס


לקישוט:
  • 2 מקלות סלרי קצוץ
  • גזר קטן קצוץ – לפזר לכוסות המרק.


אופן ההכנה:
  1. טוחנים היטב את המרכיבים במעבד מזון ומעבירים לכלי אטום במקרר.
  2. לפני ההגשה, יוצקים את המרק לכוסות חד פעמיות בינוניות.
  3. מעטרים בחומרי הקישוט ומגישים.