מצרכים:
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1 מיכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 1/2 כוס חלב תנובה
- מלח, פלפל לבן טחון טרי
- 3 כפות קמח תירס
- 2 כפות קמח רגיל
- 3 ביצים
- 3 כפות גדושות גבינת קוטג' תנובה
- 100 גרם גבינת טל העמק לייט מגוררת
- 100 גרם גבינה בולגרית פיראוס מגוררת
- 1/2 כוס עירית קצוצה
- 3 כפות שמיר קצוץ
- תבנית בעלת 10 שקעים משומנת בחמאת תנובה או 10 גביעים חד פעמיים מאלומיניום משומנים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
- שמים בסיר קטן חמאה, שמנת מתוקה, חלב, מלח ופלפל ומחממים על אש בינונית תוך כדי עירבוב עד שהתערובת מבעבעת. מוסיפים את קמח התירס והקמח הרגיל, מערבבים במהירות עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש.
- מוסיפים את הגבינות, העירית והשמיר. מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבבים אחרי כל הוספה. יוצקים לתוך השקעים עד ל- 2/3 מהגובה.
- אופים עד שהמאפינס מזהיבים כ- 25 דקות.
*מגישים חם.
*קרדיט לאתר השף הלבן.